GÖRME ENGELLİ GENÇ KIZIN İNANILMAZ AZMİ
Tarih : 2014.10.22  09:40:59
22 YAŞINDAKİ YASEMİN BİLGİSAYAR KULLANMASINI ÖĞRENDİ

Yozgat’ın Sorgun İlçesinde yaşayan görme engelli 22 yaşındaki Yasemin Kaygısuz, bütün engelleri aşarak bilgisayar kullanmayı öğrendi. 
Sorgun Toplum Sağlığı Merkezinde memur olarak görev yapan Yasemin Kaygısuz, Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çeşitli kursların açıldığını belirterek "Bilgisayar öğrenmek için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Talebin olumlu karşılanması üzerine bilgisayar kursuna katıldım ve 3 ay içerisinde bilgisayar kullanmayı öğrendim” dedi.
Sorgun Kaymakamlığı Toplum Sağlık Merkezinde memur olarak görev yapan Yasemin Kaygısuz, şöyle konuştu: “Burada arkadaşların telefonlarını bağlıyorum. Bilgisayar kursuna 1 Temmuz’da başladım. Bu imkanı bana verdikleri için öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bir ay boyunca Ümit hocamızdan hızlı klavye kursu aldım. F klavye yazıyordum. Dakikada 101 vuruş yapıyordum. Hocamıza vaktimiz kısıtlı olduğu için yeteri kadar ilerleme yapamadık. Ama ben yine çok iyi ilerlediğime inanıyorum. Sonra Ömer hocamızla bilgisayarın genel kullanımını öğrendik. Resmi yazı yazabiliyorum. Word’ta, Exsel’de, tablo çizme işlemleri yapabiliyorum. Yazıları renklendirme, büyütme, küçültme gibi işlemleri yapabiliyorum. Ben bilgisayar kursuna veri hazırlama kadrosuna geçmek için başvurdum. Hem de bilgisayar kullanmayı çok seviyorum. İşyerimde de bilgisayarla işleri yapmak istiyorum. O yüzden öğrenmek istedim.” 
Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Bilim ve Teknoloji Öğretmeni olan Ömer Öksüz ise, Yasemin’in başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, “Ekran okuyucu programı sayesinde bilgisayarı kolaylıkla kullanabiliyordu. Diğer bölümleri modilleri de Word, Excel olsun bayağı başarılıydı. Sıkıntı çekmeden bilgisayar kullanmayı öğrendi” diye konuştu.

318 kez okundu
Diðer Magazin Haberleri