ALTIEYLÜL BELEDİYESİ AB'DEN GELEN KONUKLARINI AĞIRLIYOR
Tarih : 2014.10.23  09:14:31
Zağnos Paşa Ortaokulu tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan Comenius çok ortaklı okul eğitimi programı kapsamında kabul edilen "Five Senses" Beş Duyu Projesi'nin Türkiye ayağı 22-27 Ekim 2014 tarihlerinde Balıkesir İli Altıeylül İlçesinde gerçekleştirilecek.

Comenius Programı, öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa Kültür ve Dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimi için gerekli olan temel becerilerini ve yeterliliklerini edinmelerini amaçlamaktadır.

Konuyla ilgili bilgi veren Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Özgür Aycil "Five Sense projesi kapsamında Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve İtalya eğitim kurumlarından öğrenciler ve öğretmenler 5 günlük program boyunca projenin aktivitelerinin gerçekleştirilmesinin yanı sıra Selçuk, Efes, Bursa, Çanakkale Asos'u ve Balıkesir şehir merkezinde de Zağnos Paşa Camii ve Kuvayı Milliye Müzesi gibi bazı yerlere ziyaretlerde bulunacaklar" dedi.

Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme'den sorumlu Başkan Yardımcısı Mesut Eray "2014-2019 yıllarını kapsayan stratejik planımızda yer alan Toplumsal Gelişim temasına uygun olarak ilçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm eğitim kurumlarına ulusal ve uluslararası proje yazım ve uygulama desteği sağlıyoruz. Bu amaçla Pamukçu'da bulunan belediyemize ait Sedefne Otel'de Avrupalı misafilerimizi ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Proje Faliyetlerini Zağnos Paşa Ortaokulu ile beraber organize ederek planladık. Proje sayesinde gelen Avrupalı misafirlerimiz ülkemizi, ilimizi ve ilçemizi yakından tanıma fırsatı elde edecekler" dedi.

 

 

359 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri