HEMŞERİ DERNEKLERİ FESTİVALİNE SINDIRGI RENK KATTI
Tarih : 2014.10.23  09:15:37
Manisa’da bu yıl 3.sü düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali’ne Sındırgı’yı tanıtmak için Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Basın ve Halkla İlişkiler Personeli Bülent Yalçın’ı görevlendirdi.

Festivalin başladığı gün Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin standında Sındırgı Eman Termal Otel’in standını açan Yalçın festival süresince ziyaretçileri bilgilendirdi. Manisa’da, çeşitli illerden gelen derneklerin katılımıyla, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen 3. Hemşeri Dernekleri Festivali vatandaşların yoğun ilgisiyle sona erdi. Farklı kültürlere sahip hemşeri dernekleri, stantlarında sundukları yöresel ürünlerin yanı sıra, yöresel müzikleri ve birlikte sergiledikleri halk oyunları gösterileriyle tüm ülkeye Manisa’dan birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Festivalin açılışında Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün standı ziyaret etti. Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Özdemir, Yönetim Kurulu, Kent Konseyi Başkanı İsmail Önay, ve Sındırgı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Personeli Bülent Yalçın Balıkesir’in ve Sındırgı’nın tanıtımını gerçekleştirdi. Manisa halkı ve Manisa’da yaşayan Balıkesir’lilerin yoğun ilgi gösterdiği standa Ak Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel başta olmak üzere Belediye Başkanları Ömer Faruk Çelik, Mehmet Çerçi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa Girişimciler Derneği (MAGİD) Başkanı Ayberk Aloğlu ve vatandaşlar ziyaret etti.

Hemşeri Dernekleri Festivalinin son günü Balıkesirliler gecesi yapıldı. Balıkesirliler gecesinde Sındırgı Belediyesi Halk Oyunları ekibi önce stant önünde daha sonra sahnede yöresel kıyafetleriyle oyunlar oynadı. Festival’in son gününde Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin standını ziyaret eden Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş’a Sındırgı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Personeli Bülent Yalçın Sındırgı hakkında bilgi verdi. Milletvekili Yurttaş kendisinin de Yörük olduğunu belirterek; “Yörük’ün milli içeceği ayran, Yemeği Keşkek, Aşı ise Bulgur aşıdır. Yörük’ün özeti budur. Yörük’ün en önemli özelliği mert olmasıdır” dedi. Milletvekili Yurttaş’a içinde Sındırgı Tanıtım Kitapçığı, CD’si ve Kolonya olan çanta hediye eden Yalçın, Milletvekilini Sındırgıya davet etti. Festivalin son gününde Toygar Işıklı’dan önce Sındırgı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Halk oyunlarının gösterisi büyük beğeni topladı. Halk oyunları ekibi gösterisinden sonra Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Özdemir; “Hepiniz 3 festivalimize hoş geldiniz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Bu kalabalığı, bu güzelliği, bu birlikteliği bize yaşattığı için. Bize katkılarından dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a teşekkür ediyorum” dedi. Özdemir konuşmasından sonra  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Usta Mehmetoğlu halk oyunları ekibine hediye takdim etti. Festival Toygar Işıklı konseri ile sona erdi. Festival’in son gününde Sındırgı Belediye Başkan Vekili Belediye Meclis Üyesi Hasan Avcı, Sındırgı Belediyesi Muhasebe Müdürü Fatih Acar’la birlikte Manisa’ya gelerek tanıtıma katkı sağladı. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz’ü makamında ziyaret etti.

 

314 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri