GENÇLİK MECLİSİ ÇOCUKLARI GÜLÜMSETTİ
Tarih : 2014.10.24  09:15:46
Ayvalık Kent Konseyi Gençlik Meclisi ‘Her Köyde Bir Etkinlik’ hedefiyle çıktıkları yolda yeni adresleri artık mahalleye dönüşen Çamoba ve Tıfıllar Köyleri oldu. Hacivat ve Karagöz oyunu ile çocukları gülümseten Gençlik Meclisi, çocuklarla tek tek ilgilendi.

Çamoba ve Tıfıllar Mahallesi’nde Hacivat ve Karagöz gösterisini organize eden Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri Evren Alacaoğlu, Lütfü Kotan, Mehmet Özden, Sedat Ergenekon ve Tila Koşan çocuklarla tek tek ilgilendi. Hacivat ve Karagözü sadece çocuklar değil büyükler de izledi.

 

“ÇOCUKLARLA OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU, ONLARIN GÜLÜMSEMESİ HER ŞEYE BEDEL”

Gölge Oyununun kültürümüz adına önemli bir değer olduğunu kaydeden Gençlik Meclisi Başkanı Lütfü Kotan, "Maalesef günümüzde sadece ramazan eğlencesi olarak gölgede kalmaya başladı. Bizde köylerimizdeki kardeşlerimize bu kültürümüzü yansıtmak istedik. Çocuklarla olmak çok güzel bir duygu, onların gülümsemesi her şeye bedel, biz elimizden geldiğince çocukları gülümsetmeye devam edeceğiz" dedi. Çamoba Mahalle Muhtarı Mehmet Aygören ise, "Gençlik Meclisi'nin köylerde yaptığı etkinlikleri daha önce duymuştum. Böylesine güzel bir geceyi bizlere yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Çocukların mutluluğu her şeyi anlatıyor zaten" dedi. Etkinlikte kısa bir pandomim atölyesi de oluşturuldu. İlker Kılıçer yönetimindeki atölyeye katılan çocukların pandomime yatkınlığı ve becerileri görülmeye değerdi.

208 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri