GERİ SAYIM BAŞLADI
Tarih : 2014.10.25  09:33:21
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve ulaşım sorununa kalıcı çözüm üretmek amacıyla planladığı projelerden ilki olan Gaziosmanpaşa ve Plevne Mahallelerini birbirine bağlayacak alt geçit projesinde sona gelindi.

Her iki mahalleyi de yaya ve araç ulaşımında birbirine bağlayacak altgeçidin betonarme kısmı tamamlandı. Söz konusu altgeçit çalışması nedeniyle bir süredir trafiğe kapalı bulunan Yeni İzmir Yolu yeniden araç trafiğine açılarak normale döndü. Plevne Mahallesi’ndeki Demiryolu Caddesi ile Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki TCDD Caddesi’ni birleştirecek olan 9.5x6 metre boyutlarındaki altgeçidin kısa bir süre içerisinde asfalt, yaya yolu ve çevre düzenlemesi gibi çalışmaların bitirilmesinin ardından hizmete açılacağı bildirildi.

 

ENGELSİZ ULAŞIM

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Yeni İzmir Yolu’ndaki alt geçit inşaat alanına giderek çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık’tan alt geçit ile alakalı son durum hakkında bilgiler aldı. Alt geçitten yürüyerek geçen Başkan Uğur, burada çalışan işçilerle de sohbet etti. Başkan Uğur, Balıkesir’de ilk defa yapılacak olan iki mahalleyi engelsiz bir şekilde birbirine bağlayacak alt geçide büyük önem verdiklerini, vatandaşların buradan en iyi şekilde yararlanmasını istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ayrıca alt geçit girişindeki boş alana kapalı pazar yeri yapılması için çalışma başlatılması talimatı verdi. A. Edip Uğur, “Buraya yaptığımız alt geçit ile Gaziosmanpaşa ve Plevne Mahallelerimizi birleştiriyoruz. Bu altgeçitle beraber her iki mahallede oturan vatandaşlarımızın hem pazara, hem hastaneye ulaşımlarını kolaylaştırarak, daha rahat bir yaşam sürdürmelerini hedefliyoruz” dedi.

 

KASIM’IN İLK YARISI AÇILACAK

Başkan Uğur’a çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, araç trafiğini büyük ölçüde rahatlatması beklenen transit alt geçidin Kasım ayının ilk haftasında tamamlanıp hizmete açılması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur sahadaki incelemesinin ardından alt geçit alanında çalışan işçilerle fotoğraf çekildi.

 

559 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri