Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur; SU ZAMMINA HAYIR
Tarih : 2014.11.14  09:04:41
SU TARİFESİ YENİDEN KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Büyükşehir Belediye Meclisince 5 ay önce oy birliği ile kabul edilen ve geçen hafta da oy verdikleri halde siyasi istismar konusu yapan muhalefeti köşeye sıkıştırdı ve su zammına hayır dedi.%50’lik zam tarife komisyonunda tekrar görüşülecek.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kasım meclis ayı toplantısını Başkan Vekili Ekrem Pehlivan başkanlığında gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi birimlerinden Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kaldırılarak yerine Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın kurulması hususu görüşüldü. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın şehri güzelleştirecek mimari ve üstyapı projeleri üreten bir birim olacağı belirtilirken meclis kararıyla kaldırılan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın görevleri diğer daire başkanlıklarına devredildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı toplantısında toplu taşıma elektronik ücret toplama sisteminin tüm ilçelerde kullanılması hususunda görüşülürken, bu kararla Balıkesir merkez ilçelerinde toplu taşıma araçlarında kullanılan elektronik sistemin il genelinde kullanılması için ilk adım atıldı.

 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı Performans Planı ve 2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hususu görüşüldü. Meclise sunulan önergeyle kırsal mahallelerdeki hayvansal işletmelerin kurulmasıyla ilgili Karayollarının “Yola 15 metre” uzaklıkta olma koşulu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla “10 metreye” indirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı toplantısının ardından BASKİ Genel Kurulu toplandı. Su tarifeleri ve kademe işlerinin yeniden görüşülmesi için komisyona havale edildi. BASKİ önümüzdeki genel kurula kadar su tarifelerini revize edeceği belirtildi. 

555 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri