SU TARİFELERİNDE İNDİRİM
Tarih : 2014.11.20  09:15:58
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tarife Komisyonu, BASKİ’nin su ücret tarifelerini belirlemek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında Karesi Toplantı Salonu’nda toplandı

Eylül ayında BASKİ tarafından belirlenen su tarifesi Başkan Uğur’un talimatıyla Tarife Komisyonu sevk edilmesinin ardından yapılan toplantıda su tarifesinde yeniden belirlendi. BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, komisyon üyelerine BASKİ’nin bütçesi ve yatırım programı hakkında bilgi verdi. Bayram’ın sunumundan sonra yapılan Av. Mehmet Birol Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıda BASKİ Tarifeler Yönetmeliği gereğince; su kullanım bedelinin yüzde 50’si olarak su faturalarına yansıyan atık su bedeli kanalizasyon arıtma tesisi olan ilçelerde yüzde 30 oranında alınmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca; her ilçenin ve belde belediyelerin 30 Mart 2014 tarihi itibariyle kendi belediye meclislerinde karar alarak uygulamakta olduğu su ücret tarifelerinin aynı biçimde uygulanmasına, tarife ücretlerinin TÜFE oranında güncellenmesi kararlaştırıldı.  Su faturalarında sayaç bakım ücreti olarak yansıyan bir buçuk ton su bedelinin kaldırılarak, 1,5 TL olarak alınmasına karar verildi. Köyden mahalleye dönüşen kırsal mahallelerde bağlı olduğu ilçenin su tarifesinin yüzde 25’i olarak alınmasına karar verildi. Tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla hayvancılık tesisleri, sera, park ve bahçelerden su bedelinin yüzde 75’inin büyükşehir belediyesi tarafından süspanse edilmesine bu konularda faaliyet gösteren işletmelerin su tarifesinin yüzde 25’inin tahsis edilmesi karar alındı. BASKİ tarafından ilçelerde 15 tona ve üzerinde belirlenen ikili kademenin kaldırılmasına ve su bedelinin tek fiyat olarak belirlenmesine karar verildi. Komisyon ayrıca; İbadethanelerden su bedelinin alınmaması yönünde karar verirken, gazi, şehit, dul, yetim ve özürlülerden su faturalarının yüzde 50 indirimli tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Su borcu okunmamış ya da geriye dönük borcu olanların borçlarını 12 taksitte ödenmesi kararlaştırıldı.

BÜYÜKŞEHİRDEN TARIMA BÜYÜK DESTEK

Tarife Komisyonu’nun su tarifelerine yönelik aldıkları kararlarla ilgili bilgi veren Tarife Komisyonu Başkanı Mehmet Birol Şahin,  “. BASKİ, Balıkesir bütün ilçe ve kırsal mahallelerinde su ve kanalizasyon yatırımlarını yapmak içme suyu ve kanalizasyon arıtma tesislerini her ilçemizde faaliyete geçirme programı doğrultusunda belirlediği yatırım programını sekteye uğratmaya şekilde Başkanımız Sayın A. Edip Uğur’un bu yatırım bedellerini vatandaşımıza en az şekilde yansıması talimatı doğrultusunda Komisyon üyelerinin oy birliğiyle bir tarife belirledik. Örnek vermek gerekirse; Altıeylül ve Karesi ilçelerinde BASKİ’nin 15 tona 1.75 TL, 15 tondan sonra 2.65 olan su tarifesini ikinci kademesini iptal ederek vatandaş ne kadar su kullanırsa kullansın su ücretini tonunu 1.75 TL olarak belirledik. Kullanım bedelinin yüzde 50 oranında faturaya yansıyan atık su bedelinin yüzde 30’a indirdik. Su faturasında 3.85 TL olarak yansıyan bakım ücretini 1.5 TL’ye indirdik. Tarım kesimini destekleme anlamında tarım işletmelerinde, seralarda, bahçelerde ilçe tarifesinin yüzde 75’ni Balıkesir Büyükşehir Belediyesi karşılayıp, tarım ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizden sadece su bedelinin yüzde 25’ini talep edilecek. Belirlediğimiz tarife 24 Kasım 2014 tarihli BASKİ Genel Kurulu’nda belediye meclis üyelerimizin onayına sunulacak. BM üyeleri de kabul ettiği takdirde Aralık ayında itibaren yeni tarife uygulanacak. ” dedi. 

538 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri