Edremit Cennet Ayağı Mahallesinin; “BAZ İSTASYONU İSYANI”
Tarih : 2014.11.22  09:50:06
Edremit Cennet Ayağı Mahallesi sakinleri, dün bir araya gelerek, Mahallerinde faaliyet gösteren bir benzin istasyonun arka bahçesinde kurulmakta olan özel bir GSM şirketine ait baz istasyonunun yapımını protesto ettiler.

Edremit Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yoğun güvenlik aldığı protestoda mahalle sakinleri adeta isyan etti. Mahalle Muhtarı Ramazan Çimen ve mahalle sakinleri, yapımı durdurmak için dilekçelerini yazarak, Edremit Belediyesi’ne müracaat ettiklerini söyleyerek,  “Mahallemizde yüzlerce kişi yaşamakta. Baz istasyonlarının kansere sebebiyet verdiğini herkes biliyor. Yaşlısı, genci, çoluk çocuk hepimiz kanser tehdidi altında yaşamak istemiyoruz. Baz istasyonunu kurmak isteyen firma çok zengin. Buna rağmen yılda gelecek üç beş kuruş için bu yüzlerce insanın yaşamını tehdit altına sokmalarına gerek var mı? Bu kadar paraya tenezzül mü ediyorlar?  Bizim günahımızı almasınlar. Biz mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz. Umarız ilgili firma yetkilileri bu isyanımıza kulak verip yapımı durdurur.  Şayet yapımı durmazsa sonuna kadar mahalleli olarak yasal yollardan mücadelemize devam edeceğiz” dediler.

 Toplanan mahalle sakinleri eylemlerinden sonra sessizce inşaat mahallinden ayrıldılar.

Gazete olarak yaptığımız araştırma sonucu Belediyelerin bu tür baz istasyonu yapılması konusunda izni ellerinden alındığı, ruhsatların artık Bakanlığa bağlı Ankara’da Teknoloji Bilim Kurulu’ndan  verildiği tarafımızdan tespit edildi. Telefonla ulaştığımız Firma yetkilisinin de, ilgili GSM firmasının yapım ruhsatlarının ve inşaat izninin olduğunu söylerken yine de mahalle halkının tepkisini değerlendireceklerini dile getirdi.

975 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri