Ayvalık Emniyeti muhtarları dinledi
Tarih : 2014.11.22  09:55:01
“155 KULLANIMI ÖNEMLİ”

Ayvalık Mahalle Muhtarları, İlçe Emniyet Müdürlüğü Merkez Karakol Amiri Fikret Bakır ile

Polis Lokalinde bir araya geldi. Mahallelerde yaşanan sıkıntıların gündeme geldiği toplantıda, emniyet kadar muhtarlara ve vatandaşlara da görev düştüğünü belirtildi ve 155 Polis İmdat hattının kullanımının önemine dikkat çekildi.

Merkez Karakol Amirliği Lokalinde yapılan toplantıya, Ayvalık Emniyet Müdürlüğü Merkez Karakol Amiri Fikret Bakır’ın yanı sıra Toplum Destekli Polislik Büro ekipleri katıldı. Yener Koşvar yönetimindeki Mahalle muhtarları, mahallelerinde yaşanan olumsuz davranışları belirttiler ve sorunların çözülmesini istediler. Şikâyet ve istekleri not aldıran Merkez Karakol Amiri Fikret Bakır “Emniyet güçleri olarak şikâyet ve isteklerinizi değerlendireceğiz ve elimizden geleni yapacağız” dedi.

EMNİYETE TEŞEKKÜR ETTİLER

Toplantıya kendilerini tanıtarak başlayan muhtarlar, Emniyetin çalışmalarından memnunluk duyduklarını belirterek başta Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı ve Müdür Yardımcısı Aytekin Kantık olmak üzere tüm emniyet personeline teşekkür etti. Muhtarlar sadece Emniyet Müdürünün çok çabuk değiştiğini düşündüklerini söyledi.

“SOKAK ARALARINDAKİ KAFE BARLAR GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ YARATIYOR”

Mahallelerde ciddi asayiş olaylarının yaşanmadığı belirtilen toplantıda mahallelerde yaşanan hırsızlık, motor egzozlarının sökülmesi tayfaların traktörlerine asılan çocukların tehlike yaşadığı, sokak aralarında açılan kafe barların gürültü kirliliği yarattığı, illegal parkların sokakları geçişe kapadığı, metruk evler, Cennet Tepesinin aydınlatılması gibi konular ele alındı. Kapılarının vatandaşlara 24 saat açık olduğunu ifade eden Emniyet personeli, 155’e vatandaşların ulaşımının önemli olduğunu, iletilen her soruna anında müdahale ettiklerini belirtti.

“YENİ GARAJ ÖNÜNDEKİ KAVŞAKTA İNSANLAR ÖLMEDEN TEDBİR ALINMALI”

Toplantıda gündeme gelen en önemli konu 150 Evler Mahalle Muhtarı Yener Koşvar’ın dikkat çektiği yeni Garaj önündeki kavşağın ışıklandırılması konusu oldu. AŞTİ’ye giriş çıkışların yoğun olduğunu ve kavşağın hem ışıklandırılmaması hem de gerekli trafik işaretlerinin bulunmaması nedeniyle büyük tehlike yarattığını belirten Muhtar Koşvar, “Garaj girişi ve çıkış çok kötü. Ben bile akşam yolu bulamadım. Karayolları belediyenin işi dedi. Herkes topu birbirine attı. 120 km süratle araçlar geçiyor oradan.  Işık yok, görüntü yok. Birileri ölebilir kimse üstlenmiyor. Yazıklar olsun” dedi. 

293 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri