TAŞ FİLMİ'NDEN ALTIEYLÜL BELEDİYESİ'NE ZİYARET
Tarih : 2014.11.22  10:06:18
Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Tren Garı'nda final sahneleri çekilen KAÇIŞ 1950 isimli sinema filminin yapımcısı ve Taş Film'in Sahibi İhsan Taş ile Şirketin Genel Müdürü Mehmet Vanlıoğlu Altıeylül Belediyesi’ni ziyaret etti.

Genel Yönetmenliğini ve Yapımcılığını İhsan Taş'ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Burak Kaya, Atilla Saral, Zeynep Gülmez, Mehmet Vanlıoğlu, Hüseyin Elmalıpınar, Onur Bayraktar, Nail Akkeçi, Mustafa Akkeçi, Gülümser Çeri, Ali Özkan Dinkçi, Efe Kopuz, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray ve Aydın Pusa'nın yanı sıra bir çok tiyatro oyuncusu yer alıyor.

Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray Generali oynadığı filmde sergilediği başarılı performansıyla filmin Genel Yönetmeni İhsan Taş ve ekibinden tam not aldı. 

Taş Film'in Sahibi İhsan Taş ile Şirketin Genel Müdürü Mehmet Vanlıoğlu Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray'a projeye verdiği destekten dolayı plaket takdim etti.

'BALIKESİR'DE UZUN SOLUKLU PROJELER OLACAK'

Filmin Başrol oyuncularından ve Taş Filmin Genel Müdürü Mehmet Vanlıoğlu "Tüm Balıkesir halkına ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray'a bize gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umarım ilerleyen dönemlerde Balıkesir'de daha uzun soluklu projeler yaparız" diye konuştu.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve ekibinin de hazır bulunduğu Tren Garı’nda ayrılık sahnesi çekilirken yöre halkının ilgisiyle karşılaşan Film ekibi çekimlerini geçte olsa bitirdikten sonra alkışlar eşliğinde şehir merkezinden ayrılmışlardı.

Taş Filmin ilk projesi olan KAÇIŞ 1950 isimli sinema filmi 1950-1970 yılları arasında Bulgaristan'dan Türkiye'ye kaçan üç Türk Genci’nin hayat hikayesini anlatıyor.

'ALTIEYLÜL BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR EDERİZ'
Dönem filminin zorluklarına değinen filmin yapımcısı İhsan Taş "Dönem filmi çekmek gerçekten çok zahmetli bir iş, ama kendi kültürümüze de sahip çıkmamız gerekiyor. En ufak detayları bile gözden geçirmeniz gerekiyor. Filmin inandırıcı olabilmesi için genelde gerçek mekanları tercih ettik. Yer ve mekan tespitlerini bizzat kendim yaptım. Bizden desteğini esirgemeyen Balıkesir halkına ve özellikle Altıeylül Belediyesi'ne sonsuz teşekkürler. Bizi çok iyi bir şekilde ağırladılar. Biz üzerimize düşeni yaptık ve güzel bir hikayeyi Beyaz Perdeye aktardık. Bundan sonrası izleyicilerin takdiri. Filmden her hangi bir maddi beklentim yok ama filmimin ödül alması ve büyük kitlelere ulaşması tabi ki  beni çok mutlu eder. Umarım sinemaseverler de filmi beğenir" diye konuştu.

276 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri