TÜRKAV VE TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN PANKARTLI PROTESTO
Tarih : 2014.11.24  10:00:02
Ayvalık Türk-Eğitim-Sen Temsilciliği ve Ayvalık Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Şubesi, yurt genelinde tartışma yaratan Milli Eğitim Bakanlığının okul yöneticileri değerlendirme sonuçlarını kamuoyunun dikkatine sunmak için ilçenin 6 ayrı noktasına 10 pankart asıp, bin adet el ilanı dağıttı. İlginç protestoda ‘Ayvalık uyuma, Müdürüne, müdür yardımcılarına sahip çık’ mesajı verildi.

Müdür ve Müdür Yardımcılığı değerlendirme usul ve sonuçlarına tepki gösteren TÜRKAV ve Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcilikleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin okul müdürlüklerine görevlendirme yapmak için, sonucu daha en başından belli olan ve kimlerin müdür olacağının yazıldığı listelerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yaptığını açıklamıştı.

GÜNÜMÜZ MİLLİ EĞİTİM’İNDE BAŞARIYA ULAŞMANIN FORMÜLLERİNİ AÇIKLADILAR

TÜRKAV Şube Başkanı Veli Tuncay ve Türk Eğitim-Sen Temsilcilik Başkanı Ekrem Şevik, “Mülakata katılan adaylardan Eğitim Bir-Sen’in il ve ilçe teşkilatlarında görevli kişilere 90-95 gibi yüksek puanlar verilirken diğer adaylara ise daha düşük puanlar verilmek suretiyle idareci olma şansı ellerinden alınmıştır. Objektiflikten uzak, hiçbir ilmi kriteri bulunmayan bu mülakat sonucunda ortaya, 'güler misin, ağlar mısın' dedirtecek, evlere şenlik bir sonuç çıkan bu değerlendirmelere göre Ayvalık İlçesinin eğitimi feda edilemez. Olan aslında Ayvalık’a oluyor. Bu vebali ödeyemezsiniz” demişti.  Kamuoyunun dikkatini çekmek için açıklamalarla yetinmeyen Vakıf ve Sendika temsilcileri, 3x1m ebatlarında 10 adet pankart hazırladı. Üzerinde ‘Kişilik sahibi öğrencileri ancak kişilikli öğretmenler yetiştirebilir’, ‘Aslında hiç kaybetmedim, sadece sistemin istedikleri kazandı, meteliksiz olabilirim ama niteliksiz değilim’, ‘Müdür, Müdür yardımcısı görevlendirmelerinde Kişilikli duruş sergileyen bütün üyelerimizi yürekten kutluyoruz’, ‘Bir okul Müdürü kadar okuldur’, ‘Bana Müdürünü söyle sana kim olduğunu söyleyeyim’, ‘Haki, hukuk adalet mi? Gaflet, dalalet, hıyanet mi?’, ‘Eğitimli İnsanlar yapabileceklerinden fazlasını söylemeye utanırlar’ ve ‘İş, ehli olmayana verildiği zaman kıyameti bekle’ yazan pankartlar Cumartesi sabahı asıldı. Vakıf ve Sendika Temsilcilerine Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı Rasim Kayaş’tan da destek geldi. Pankartlar arasında ‘Günümüz Milli Eğitim’inde başarıya ulaşmanın yolları’ başlıklı pankart yoğun dikkat çekti.

“ÇOCUKLARINI GÖNDERDİKLERİ OKULLARDA MÜDÜR OLMADIĞINI BİLMİYORLAR”

 Cumhuriyet Meydanına 3, İsmet İnönü Kültür Merkezine ve Mehmet Akif Ersoy Okulu önüne 2’şer adet, .İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü karşısına, eski Garaja ve Öğretmen Evine birer tane pankart asan vakıf ve sendika temsilcileri ayrıca üzerinde, Atatürk’ün ‘Uyuyan millet ya ölür ya da köle olarak uyanır’ sözü ile birlikte  ‘Ayvalık uyuma, Müdürlerine, Müdür Yardımcılarına sahip çık’ yazan ve iki soruya açıklama isteyen el ilanları hazırladı.   Askeri anlamda ilk kurşunun atıldığı Ayvalık’ta ilk tepkiyi verdiklerini kaydeden TÜRKAV Şube Başkanı Velin Tuncay, “Biz şunu fark ettik ki Ayvalık’ta insanlar hakikaten eğitimdeki bu kıyımdan habersiz. Okullara çocuklarını gönderiyorlar ama okulda müdür olmadığını bilmiyorlar” dedi. Temsilciler, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Asım Sürer’e de pankartların asılması için verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. 

366 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri