YUNANİSTANLI BAŞKANLAR EDREMİT’E HAYRAN KALDI
Tarih : 2014.11.24  10:03:23
Yunanistan'ın Maronia Şapcı, Kozlu Kebir ve Gümülcine Belediyelerinin Başkan ve Başkan Yardımcılarından oluşan heyet 2 günlüğüne Edremit'e ziyaret gerçekleştirdi.

. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve eşi Günseli Saka tarafından karşılanan Yunanistanlı misafirler, Edremit Belediyesi'ne bağlı oteller başta olmak üzere ilçenin çeşitli tarihi yerlerini gezdiler. 

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın geçmiş dönemlerinden itibaren ortaya koymuş olduğu belediyecilik anlayışını takdir ettiklerini belirten misafirler, özellikle jeotermal merkezli otellere hayran kaldılar. Kendi bölgelerinde de Başkan Saka'nın icraatlarını örnek alarak yatırımlar gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekleyen Yunanistanlı yöneticiler, kendilerine her türlü teknik destek imkânını sunabileceğini belirten Başkan Saka'ya teşekkürlerini ifade ettiler.

Edremit’in tarihsel ve kültürel geçmişi karşısında etkilenen Yunanistanlı misafirler, Roma Kentinin kurucusu Aeneas’ın İtalya’nın Castro şehrinden başlayan hikâyesinde yapımını gerçekleştirdiği geminin Altınoluk’ta, (o zamanki adı Antandros) üretildiğini öğrenince bölgenin tarihsel geçmişine daha da hayran kaldılar.

Yunanistan’dan gelen misafirleri Edremit Belediye Başkanlığında ağırlayan ve kendilerine Asytra, Antandros ve Sarıkız’ı simgeleyen küçük heykeller hediye eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve ekibine misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür eden Yunan heyet, bölgede gördükleri tesisleri kendi belediyelerinde de hayata geçirmek için çalışma yapacaklarını ifade ettiler.

165 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri