19 YAŞINDAKİ GENÇ İLİK NAKLİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR
Tarih : 2014.12.18  09:52:33
Ayvalık'ta yaşayan kan kanseri hastası olan Erol Karayaz (19) kendisi için uygun ilik naklini bekliyor. Ayvalık'ta Erol'a uygun ilik bulunması için seferberlik başlatılırken Çarşamba günü İzmir'e 18 gönüllü gitti.

Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Kan Cavlı, Cuma günü ikinci kez İzmir'e gitmeyi planladıklarını belirterek Ayvalıklılara seslendi; "Aslan Parçamızın yanında olalım. Mutlaka Birimizin uyar. umutsuz değilim"

Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) hastalığıyla mücadele eden 19 yaşındaki Erol Karayaz, uygun ilik nakli bulunması için destek bekliyor. Belediye ve Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği aracılığıyla Erol'a ilik vermeye gönüllü 18 kişi için İzmir'e otobüs kaldırıldı. Gönüllülerin 4'ünde başvuru için gerekli koşulları sağlamadıkları için araştırma yapılamadığını, diğer 14 kişiden alınan örneğin sonuçlarının ise 10 gün sonra belli olacağı öğrenildi.

"CUMA GÜNÜ İKİNCİ KEZ İZMİR'E GİDİLECEK"

İzmir'de Kızılay Bayraklı Manavkuyu Kanmerkezine gittiklerini belirten Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Kan Cavlı, Cuma günü ikinci kez İzmir'e gelmeyi planladıklarını belirterek, "Erol, 1 senedir bu rahatsızlığı yaşıyor. Başından beri destek veriyoruz ona. Şu an ilik nakline ihtiyacımız var. Destek vermek isteyenlerin 18-50 yaş arasında olması, şeker gibi rahatsızlıklarının olmaması ve antidepresan kullanmaması gerekiyor. Aslan Parçamızın yanında olalım. Mutlaka Birimizin uyar, umutsuz değilim" dedi.

392 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri