ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NDEN MEHTERANLI AÇILIŞ
Tarih : 2014.12.19  09:41:15
Adalet ve Kalkınma Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı, Fevzi Paşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No19'daki yeni binasının açılışını 18 Aralık Perşembe günü Mehteranlı bir törenle yaptı.

Hakan Kayaalp başkanlığında çalışmalarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı, Atatürk Bulvarı üzerinden Fevzi Paşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesine taşındı. Cadde üzerindeki 2 katlı yeni binanın açılışı ise Perşembe günü saat 12.30'da törenle yapıldı. Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Parti İl Başkanı Dinçer Orkan,İl başkan yardımcıları,  İl yönetim kurulu üyeleri Baki Yıkılmazdağ, Burhaniye Belediye Başkanı Nejdet Uysal, Burhaniye Parti İlçe Başkanı Onur Bedir, Burhaniye Kadınlar Kolu, Gömeç Belediye Başkan Vekili Eşref Uslu, Gömeç Parti İlçe Başkanı Cafer Arslan, Partinin Edremit ve Ayvalık teşkilatı ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

"SİZİ HİZMETLE BULUŞTURABİLMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA AND İÇTİK"

Emeği geçen yönetim kurulu üyeleri ve kişilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, "Biz her zaman şunu söyledik; Örnek alan değil örnek alınan hizmet anlayışını milletimize sunacağız. Sizlere hizmetkar olmaya geldik. Sizi hizmetle buluşturabilmek için gece gündüz çalışmaya and içtik. Başkan, Başkan yardımcısı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları gibi tüm hizmetleri barındıran ilçe binamızı siz değerli halkımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

"AYVALIK, KABUĞUNU KIRIYOR"

Hakan Kayalp'in açılış konuşmasının ardından göreve geldikten sonra ilke kez Ayvalıklılarla bir araya gelen Parti İl Başkanı Dinçer Orkan konuştu. Kavgasız, gürültüsüz, sıkıntısız tamamladıkları kongrelerde birlik ve beraberliği yaşattıklarını belirten Orkan, "Ayvalık bundan sonra kabuğunu kırıyor. Ayvalık'ta Ak Partinin birinci parti olmasının  ışığını gördüm. İlçe Başkanımız olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi.

"12 YIL ÖNCE NASILDI YOLUNUZ?"

Partinin kurucu başkanı olduğunu hatırlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Partinin ülke çapında yaptığı çalışmalarla başlayıp, Büyükşehir olarak yaptıkları çalışmalara değinen bir konuşma yaptı. Partinin 12 yıllık yönetimi boyunca Türkiye'nin, Balıkesir'in, Ayvalık'ın çok şey kazandığını söyleyen Uğur, "Ayvalık'a gelirken bölünmüş yoldan geldim. 12 yıl önce nasıldı yolunuz?  Baktım sağ tarafta Uluslararası Havaalanı, modern bir havaalanı, Ayvalık'a kazandırdığımız yeni devlet hastanemiz. Bütün Türkiye'de hakikaten güzel hizmetler yapılıyor" dedi.

"825 BİN DEKAR ALANDA ZEYTİN SİNEĞİ İLAÇLAMASI YAPTIK"

Balıkesir'in bütünşehir olması nedeniyle su ve kanalizasyon işlerinin BASKİ aracılığı ile yürütüldüğünü kaydeden Uğur, "Ayvalık'taki kırsal mahallelerin yolları, içme suyu ve kanalizasyon işleri büyükşehirde. En son DSİ ile Madra Barajını suyu ile ilgili anlaşmayı imazladık. bundan sonra Ayvalık'ta susuz ev olmayacak. Sular kesilmeyecek. yine arıtma ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Sizler zeytincisiniz. dedik ki zeytin zararlıları, sineği ile mücadele edelim. Gerçekleştirdik. bütçemizden 3.5 milyon lira para ayırdık. Uçakları tutttuk, ilçalarımızı aldık. Tarım müdürlükleri ile birlikte çalıştık. Balıkesir'de, Ege ve Marmara'da 825 bin dekar alanı ilaçladık. zeytin üreticileri geldi teşekkür etti. Dedim, 'biz belediyenin kasasından 3.5 milyon lira para harcadık bunun ekonomiye katkısı nedir, biz ihracatçıyız, cari açığa bir katkısı var mı?' dediler ki biz Çanakkale de zeytin sıkılıyor 2 asit, 3 asit veriyor bizde 1 asit. 10 bin ton olsa, şimdi zeytinyapı kıymetlendi. Biz zeytinyağının kilosundan size 3 lir pazar sağlamış olsak  ne yapar? 30 milyon yapar. 3.5 milyon koyduk. Zeytin çiftçisi 30 milyon aldı. 1 koy 10 al. Güzel değil mi? İşte ekonomiye katkı" dedi.

"KÖRFEZİN İKİ YAKASINI BİLEŞTİRELİM İSTİYORUZ"

Büyükşehir olarak Ayvalık'ta yapacaklarını da açıklayan Uğur, "Biz istiyoruz ki Edremit Körfezinin iki kıyısını birleştirelim. Altınolukla Ayvalık arasında gemi seferleri koyalım. Yazın nüfusumuz körfezde 1.5 milyonu geçiyor. Altınoluk'taki insanlar Ayvalık'a gelsin, Ayvalık'taki insanlar Altınoluk'a gitsin. Araştırma yapıyoruz. bu gemi seferlerini bu yaz başlatacağız" dedi. Uğur, Kayaalp'in başarılı bir ilçe başkanı olduğunu belirterek Kayaalp ve yönetime teşekkür etti. Konuşmaların ardından Uğur, İl Başkanı Dinçer Orkan ve İlçe Başkanı Hakana Kayalp ile birlikte okunan duanın ardından açılış kurdelesini kesti. Binayı gezen Başkan Uğur, daha sonra Ayvalık sokaklarında dolaşarak esnaf ve vatandaşla konuştu. Sarımsaklı Acem Otel'de turizmcilerle bir araya gelen Uğur, Altınoluk-Ayvalık aras gemi seferleri için düşünülen iskele yerini inceledi.

552 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri