ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI HASAT FESTİVALİ BAŞLADI
Tarih : 2015.01.24  09:35:58
Burhaniye ilçesinde bu yıl 11’ncisi düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali başladı.

Zeytinden gelen bereket sloganı ile bu yıl 11. kez kapılarını açan Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye önünden başlayan yürüyüşe Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Korteje halk oyunları ekiplerinin yanı sıra güreşçi develer renk kattı. 
Festivalin açılış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Bu yıl festivalimiz bir ilk olarak hasat festivali adı altında gerçekleştirilecektir. Zeytin hasadının son günlerine yaklaştığımız bu günlerde zeytinin bereket coşkusu ile festivalimizin coşkusunu bir aarada yaşayacağız. Festivaller örf ve adetleri yaşatmanın yanında kültürlerin sergilenmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Festivaller yöre insanını tanıştıran, kaynaştıran, kültür ve turizme katkı sağlayan özelliğe sahiptir” dedi.
Zeytin ve zeytinyağında üretim kadar tüketiminde önemine değinen Başkan Uysal, “Ülkemizde ilk olan Burhaniye Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Belediye olarak bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Tamamlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Son yıllarda zeytincilikte önemli artış kaydedilmektedir. Üretime bağlı olarak tüketiminde artırılması için bilim insanları, devlet, üretici ve üniversitelerin iş birliği içinde olması gerekir” diye konuştu.
Konuşmanın ardından folklor gösterileri sunuldu. Protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlerden sonra kurulan stantları gezerek bilgi aldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış etkinliğine katıldı.
Festivalde Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağı konulu bir konferans verecek. Festivalde yöresel zeytinyağlı yemekler yarışması, deve güreşleri, sergiler, tiyatro oyunları ve konserler yer alacak. Festival 25 Ocak’ta sona erecek.

406 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri