YENİ GİRİŞİMCİLER ARTIYOR
Tarih : 2015.01.27  08:52:45
22 Aralık 2014- 3 Ocak 2015 tarihleri arasında Ayvalık Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi. 70 saat süren eğitim sonunda belgeleri verilen 30 girişimciye ATO Başkanı İbrahim Kantarcı, ‘Sevdiğiniz işi yapın’ tavsiyesinde bulundu.

KOSGEB ve ATO işbirliğinde gerçekleştirilen toplam 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlandı, gerek Ayvalık gerekse ülkemiz yeni girişimciler kazandı. Yaklaşık 70 başvuru ardından seçilen 30 girişimci eğitimi tamamlayarak belge almaya hak kazandı.

Yeni girişimcilere belgeleri Pazartesi günü saat 13.00’te ATO Salonunda düzenlenen mini törenle verildi. Sertifika töreninde girişimcilere sertifikalarını ATO Yönetim Kurulu Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, ATO Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner, Başkan Yardımcıları Mehmet Kuran ve İbrahim Sakallı, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Cevdet Kantarcı, KOSGEB Balıkesir Hizmet Müdürlüğü'nden Sadettin Kocagöz o ve kurs eğitmeni Yasemin Arslan Güven verdi.

23 ŞUBAT’TA YİNE EĞİTİM ÇALIŞMASI YAPILACAK

30 kişinin sertifikalarını aldığı törende konuşan Başkan Kantarcı, düzenlemiş oldukları Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine büyük ilgi olduğunu ve bu yüzden 23 Şubat-6 Mart 2015 tarihlerinde yine KOSGEB işbirliği ile yeni bir girişimcilik kursu vereceklerini belirtti.  Türkiye’deki işletmelerin ortalama süresinin 3 yıl olduğunu belirten Kantarcı, “İnşallah sizin burada temelini attığınız işletmeler 3 yıl değil nice uzun yıllar sürer. Türkiye’nin sizlere ihtiyacı var. Size tavsiyem sevdiğiniz işi yapın. Yılmayın, başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi. Yeni girişimcilerden Gökhan Er, KOSGEB’den prosedürleri azaltmasını ve satış üzerine de eğitim vermesini isterken ATO başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Girişimci Ayşe Şen Özdil ise alacağı 30 bin liralık desteği Burhaniye’de yöresel ürün satışının yapılacağı iş yerinde kullanmayı düşündüğünü kaydetti. 

498 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri