Okullar hayat buluyor
Tarih : 2015.01.27  08:58:38
Karesi Belediyesi, öğrencilerin 'teneffüs saatlerini daha verimli geçirmesi' ve 'oyun oynarken öğrenmeleri' için başlattığı proje kapsamında okul bahçelerine oyun parkları kurmaya başladı. Oyun parkları, hazırlanan plan doğrultusunda zaman içerisinde ilçedeki birçok okula uygulanacak.

OKUL BAHÇELERİ SİL BAŞTAN

Karesi Belediyesi okullara hayat vermeye devam ediyor. Karesi İlçesi'nde yaşayan öğrencilerin hem beyin hem de vücutlarının sağlıklı bir şekilde gelişmesi için okullara oyun parkları kuruyor. İlçedeki bir çok okulda uygulanacak olan 'oyun parkı projesi', Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu-Anaokulu ve Atatürk İlkokulu bahçesinde başladı. Proje kapsamında okulların bahçelerine; salıncak, tahterevalli, örümcek ağ, dev satranç takımı ve kaydırak kuruldu. Muharrem Hasbi Koray Lisesi'ne 6 adet bank teslimi yapıldı. Ziraat Bankası Fen Lisesi bahçesi ve önünde, hava şartları nedeniyle yan yatan fidanlar toprak dolgu yapılarak sabitleştirildi. Ayrıca birçok okulun bahçesinde peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi.  

ÇOCUKLAR TELEFONDAN
TABLETTEN UZAKLAŞACAKLAR

Günümüz çocuklarının eğlence ve algı dünyasının ışığında modernize edilen oyun alanları sayesinde çocukların çağın yeni hastalığı olan telefon ve tabletten bir nebzede olsa kurtulacaklarını ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu-Anaokulu ve Atatürk İlkokulu bahçesinde projemize başladık. İlçemizdeki diğer okullara da bu projelerimizi, hazırladığımız plana göre zaman içerisinde uygulayacağız" dedi.

ZEKALARI GELİŞECEK

Başkan Yücel Yılmaz, bu oyun alanları sayesinde öğrencilerin okuldan kaçarak kötü alışkanlık edinebilecekleri mekanlara gitmelerinin engellenebileceğini vurguladı. Öğrencilerin farkında olmadan okul bahçesine kurulan satranç takımı ile oynarken zekaları, örümcek ağına tırmanırken vücut kaslarının gelişeceğine değinen Başkan Yılmaz,  "Oyun alanını kurarken okul bahçelerinde peyzaj çalışmaları da yaptık. Özellikle oyun alanlarının zeminlerine çocukların her türlü sakatlanma ve yaralanmalardan korunmaları için kauçuk da  döşedik" dedi.    

169 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri