CHP'DE BARIŞ RÜZGARI
Tarih : 2015.03.03  08:58:28
CHP Balıkesir eski Milletvekili Orhun Sür, eski İl Başkanlarından Muzaffer Mavuk, Tamer Mola, Dursun Erkoç, Altıeylül İlçe Başkanı Haydar Çuhadar ile Karesi İlçe Başkanı Tuncay Irmak, eski Merkez ilçe başkanlarından Ömür Boyuer ile Ender Biçki, Tekin Kaya, Nazmi Kaçar, Balıkesir Tes-İş Başkanı Hüseyin Akyüz ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de salonu dolduranlar arasındaydı.

Önce Özgeçmişi hakkında sinevizyon gösterileriyle salondakileri bilgilendiren CHP Balıkesir Milletvekili A. Adayı İrfan Barış, sonra da salondakilere hitap etti.

Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin oğlu olarak, evinde her zaman CHP'nin konuşulduğu bir ortamda büyüdüğünü söyledi.

Siyasi hayata 1980 yılında SODEP 'te başladığnı, HALKÇI Parti birleşmesiyle SHP Üyesi ve işçi komisyonu başkan yardımcılığı göreviyle sürdürdüğünü, İl ve İlçe kongrelerinde delegelikten başlayarak çeşitli görevleri başarıyla yürüttüğünü, 12 Eylül 1992 yılında yeniden açılan CHP'ye ilk üye olanlar arasında olduğunu ve İl yönetim kurulu üyeliğinin 2003 yılı Aralık ayının sonuna kadar kesintisiz olarak sürdürüldüğünü izleyicilerle paylaştı.

20 Nisan 2005  10 Ocak 2011 yılları arasında beş yıl CHP Balıkesir il Başkanlığı görevinde buluna İrfan Barış konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Partimizin her kademesindeki yol arkadaşlarımın, bu mücadelede bana destek vereceklerini umuyor ”Emeğin en üstün değer” olduğunu göz önünde bulundurarak -Tarlada İzi Olanın, Kararda Sözü Olur- mantığı ile hareket edeceklerine inanarak desteklerini bekliyorum. Bana göre siyasetle uğraşan herkes değerlidir. CHP'li olmak değerli olmanın yanında, dünyada ilk devrimci, antiemperyalist bir mücadele vermenin de gurur ve onurunu taşımaktır. Ben CHP'liyim ve içinizden biriyim. 40 Yıldır CHP rozetini taşıyorum. Yaşamımın her döneminde CHP'li olmaktan gurur duydum. Tüm aday arkadaşlarım çok değerlidir. Ancak; ben bu görevi daha iyi ve layıkıyla yapacağıma inanıyor ve taktiri değerli partili arkadaşlarıma bırakıyorum”

Balıkesir AK Parti Milletvekili Tülay Pabuçcu’nun 90 yıllık Cumhuriyet’le ilgili reklam arası polemiğine de değinen İrfan Barış “Balıkesir Milletvekili 90 yıllık Cumhuriyet 600 yıllık Osmanlı’nın reklam arası demiş. Bu da yetmezmiş gibi geçtiğimiz günlerde Atatürk’ü ‘sabahlara kadar Ankara’yı beklerim, şafak sökmeden yatarım, bilirim ki İsmet uyanmıştır’ dediği, ülkemizin partimizin ve Cumhuriyetimizin vazgeçilmez değeri olan İsmet İnönü’ye bir meczubun bile yapamayacağı ağır bir hakaret paylaşmıştır. İşte bizim burada olmamızın yegane nedeni Cumhuriyetimizin, bu zihniyetin 12 yıllık reklam arasına son vermektir. Ben Milletvekili olursam, sadece sizin meclisteki vekiliniz olmamın yanında birlikte ülkemizin sorunlarına da çözüm üreteceğiz. Özgürlük, demokrasi ve emeğin yüceliğine inandığım gibi, yüksek öğretimde harçların tamamen kaldırılmasından yanayım. Devlet eğitimden para almamalı. Öğrencilerin üniversitelerde söz sahibi olmasından yanayım” dedi.

Kısacası; Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün  “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sloganıyla yola çıktığı anlaşılan İrfan Barış, Balıkesir CHP teşkilatları başta olmak üzere, halkın kendisine destek vereceğine güveniyor.

İrfan Barış konuşmasını “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Milliyetçilik, yaşasın Halkçılık, yaşasın Laiklik, Yaşasın Devletçilik, yaşasın Devrimcilik, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Türkiye” diyerek tamamladı. 

907 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri