AYVALIK ÜLKÜ OCAKLARI YENİ BİNASI AÇILDI
Tarih : 2015.03.16  09:03:09
Ayvalık Ülkü Ocakları yeni hizmet binası, Cumartesi günü törenle hizmete açıldı. Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı Rasim Kayaş, içindeki Mescide Ege Üniversitesinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı verilen binada, gençleri bozkurt töresiyle yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti. Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Can Ateş, “Ülkücü camia, ülkücü gençler kendi yazmadıkları hiçbir hikâyenin figüranı olmayacaklar” dedi.

3 yıldır bulunduğu Tenekeciler Sokağından Muradiye Çarşı aralığı No33’teki binaya taşınan Ayvalık Ülkü Ocakları, törenle kapılarını açtı. Cumartesi günü saat 13.30’da düzenlenen törene Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Can Ateş, Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı Rasim Kayaş, MHP İlçe Başkanı Mehmet Kaban, MHP İlçe yönetimi, MHP Milletvekili aday adayları Mehmet Turan, Kemal Girgin, Nedim Özdemir, eski il başkan yardımcısı Yusuf Gündoğdu, Gönen Ülkü Ocakları Başkanı Zafer Akkuş, Bandırma Ülkü Ocakları Başkanı Bahadır Genç, Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Halil Gürman, Burhaniye Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Uysal, Havran Ülkü Ocakları Başkanı Sadettin Kul, Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcilik Başkanı Ekrem Şevik, TÜRKAV Ayvalık Şube Başkanı Veli Tuncay, Türk Sağlık-Sen temsilcileri, ülkücüler ve vatandaşlar katıldı.

MESCİTE, FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU’NUN ADI VERİLDİ

Ülkü Ocakları Başkanının ve toplantı odasının bulunduğu katta yapılan mescide, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı verildi.

“GENÇLERİMİZİN BOZKURT TÖRESİNE GÖRE YAŞAYACAKLARI BİNAMIZI AÇTIK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an okunmasıyla başlayan törende, açılış konuşmasını Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı Rasim Kayaş yaptı. Ülkü Ocaklarının amacının geleceğin Türkiye’sini oluşturacak, bilgiyle ve İslam ahlakıyla donanmış Bozkurtlar yetiştirmek olduğunu belirten Kayaş, “Bunun için ocağımızı her türlü zorluğa rağmen yeni bir binaya taşıma ihtiyacı hissettik. Yüce Türk milletinin binlerce yılda oluşturduğu kültürü, bizden sonraki nesillere aktarmaya müsait bir ortam olmalıydı burası. Gençlerimizin bozkurt töresine göre yaşayacakları, her türlü imkâna sahip olacakları bu yeri açarken internete, bilgisayara, ders kaynaklarına en kolay şekilde ulaşacakları, karınlarını rahat, temiz ve sıcak bir ortamda doyuracakları bu binayı açtık” dedi.

“KAHPE DÜZEN, TÜRK MİLLETİ VE ONUN YILMAZ BEKÇİSİ ÜLKÜCÜLERİ HEDEF ALMAKTADIR”

 Davalarının yolunu dikenli gül bahçesinde yürümeye benzeten Kayaş, “Bu yolda kolay ve zahmetsiz bir başarı bekleyen varsa, menfaat ve çıkar peşinde koşan varsa, yeri bizim yanımız değildir. Bu yolda nefesi ve yüreği yetmeyen çok insanı geride bıraktık. Kahpe düzen, Türk Milleti ve onun yılmaz bekçisi ve sevdalısı ülkücüleri hedef almaktadır. Amaç Türkleri Anadolu’dan çıkarmak veya esir etmektir. Turan coğrafyasının tek umudu Türkiye, bölünme tehdidiyle karşı karşıyadır. Turan en kısa zamanda kurulmalı birlik sağlanmalıdır” dedi.

“DAVAMIZI BASKILAR ALTINDA YÜRÜTÜYORUZ”

Fırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü gece yurtta toplu olarak İstiklal Marşı okuyan 7 öğrencinin yurttan uzaklaştırıldığını söyleyen Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanı Kürşat Can Ateş, “Öyle bir kutlu davadan geldik ki bir o kadar üzüntülü bir o kadar gurur verici. Davamızı öyle baskılar altında yürütmeye çalışıyoruz ki 2 hafta önce bir fidanı mezara koyduk. İnsan olan herkesin yüreği sızladı ama bazılarının tüyü bile kıpırdamadı. Bunlar ellerinde mühür olan kişiler. Biz şunu söylüyoruz ki; sizler başımızda diktatör olduğunuz sürece biz binlerce Fırat yetiştireceğiz. Ülkücü camia, ülkücü gençler kendi yazmadıkları hiçbir hikâyenin figürü olmayacaktır. Nerede bu ülkücüler denirse cevap, 7 Haziran da üç hilalin altında olacaktır” dedi. Açılışın ardından Ülkü Ocakları İl Başkanı Kürşat Can Ateş, Ülkü Ocakları Ayvalık İlçe Başkanı Rasim Kayaş’a yetki belgesi verdi. 

2004 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri