AYVALIK’TA 300 KİLO KAÇAK AKİVADES ELE GEÇİRİLDİ
Tarih : 2015.04.01  14:51:21
Ayvalık’ta 29 Mart Pazar günü, Sahil Güvenlik ve Emniyet ekiplerince durdurulan araçta, 300 kilo kaçak Kum Midyesi (Akivades) ele geçirildi. Midyeler, GTH Su ürünleri Kontrol Şube tarafından yaşam alanına geri bırakılırken kaçak avcılık yapan şahsa idari para cezası kesildi.

Alınan bir ihbar üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ve Emniyet ekipleri,  saat 14.30’da Adliye kavşağında durdurulan araçta 44 çuval kum midyesi ele geçirdi.  Yaklaşık 300 kiloluk midye, Gıda, Hayvancılık ve Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı Su Ürünleri Şubesinden Teknisyen Fatih Erdoğan tarafından Ali Bey (Cunda) Adası iskelesinden yaşam alanı olan denize bırakıldı.  Kaçak midye avlayan şahsa, Su Ürünleri’ni Koruma Kanunu’nun 25. ve 36. maddesi gereğince bin 55 TL idari para cezası uygulandı.

AVLANMASI 15 YILDIR YASAK

Yunanistan başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde pazar piyasası olan ve yüksek maliyetlere satışa sunulan çift kabuklu kum midyesi (Akivades), Türkiye’de de yasa dışı yollarla haksız kazanç elde etmek isteyen şahısların yeni hedefi haline geldi. Ege ve Marmara denizlerinde 2000 yılından itibaren avcılığı yasaklanmış olan kum midyesinin nesli kaçak avcılık nedeniyle tehlike altında.

 

190 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri