“AYVALIK’I KAYBEDECEĞİME SİYASİ KİMLİĞİMİ KAYBEDERİM”
Tarih : 2015.04.17  09:02:58
Adalet ve Kalkınma Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, ‘Sarımsaklı Dolgu Alanı’ projesi ekseninde ilçe ile ilgili planlanan ve başlayan projeleri düzenlediği basın toplantısında anlattı.

Pazartesi günü saat 13.00’te Liman Restoranda düzenlenen yemekli toplantıya, Parti İlçe Başkanı Kayaalp’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Mehmet Anıl Okyar, Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, Halkla İlişkiler Sorumlusu Fatih Kolçak, Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Murat Ustalı katıldı.

“CUNDA KÖPRÜSÜ VE SARIMSAKLI DOLGU ALANI İLE İLGİLİ PROJE AVAM PROJEDİR”

Kanalizasyon konusunda bir formül üretilmesi gerektiğini ifade eden Kayaalp, “Pırıl pırıl denizimizi kaybettik. Bu hepimiz için bir suç. Bu suçu temizlemenin zamanı geldi. Denizi kirletmemek lazım. Şu anda kirletiyor muyuz? Evet kirletiyoruz.  Farkındayız.  Bununla ilgili Projeleri derhal masaya sürmek gerekiyor. BASKİ’nin kanalizasyon için çalışması var. 1-1,5 ay içinde bitecek projeler var. Kanalizasyonun belli bir kısmı Sarımsaklı’ya, diğer kısmı Şirinkent’teki arıtmaya deşarj etmeye çalışacağız. Denize akmayacak şekilde bir hal yoluna koymak lazım. Yağmur sularının kanalizasyon sistemine karışmaması lazım. Ayvalık’ın acil sorunları kanalizasyon, su, yol. Bunlarla ilgili çalışmalar aynı anda yürüyecek şeylerdir. Cunda’da planlanan köprü Büyükşehir Belediyesi ile alakalı. Kanalizasyon BASKİ ile ilgili. Bunlar aynı anda yürüyecek işlerdir. Toplumun yaşamsal, acil ihtiyaçları çözülmeli ama Ayvalık’ın geri kalmışlık diye adlandırdığımız diğer konuların da hayata geçirilmesi lazım. Şu anda herkes memnun mu halinde, memnunsa biz de çaba göstermeyelim ama gördüğümüz kadarıyla kimse memnun değil. Öncelik sıraları belli ama bunun yanında köprü yaparsınız, kongre merkezi yaparsınız bunlar aynı anda yapılabilir. Denizde İTÜ ile birkaç üniversitenin yaptığı araştırma denizin derinlik, tuzluluk, akıntı yönlerine ilişkin çalışma gösteriyor ki düşündüğümüz gibi bir akıntının olmadığını gördük. Sarımsaklı tarafında iki alternatif kanal var. Bir daha önceki proje, diğeri Çıplak Ada karşısındaki alan. Ayvalık Belediyesi ile görüşülmeli. Fikirleri çok önemli. Şu anda burayı temsil eden Ayvalık Belediyesi ve başkanıdır. Bu konular görüşülüp masaya yatırıldıktan sonra hayata geçirilecek.  Köprü Projesi Fuarda sunulmak için hazırlanan avam proje. Kati proje değildir. Toplumun kabul etmediği bir şeyi kimse kabul etmez.  Ayvalık’ın bir kere belediyesi var. Belediye ve halkla birlikte görüşülüp karar verilmesi lazım. Köprünün yapılması gerektiğine inanıyorum. Hem denizin temizlenmesi hem kültürel hem de turizm açısından ciddi muhteşem bir iş olacağını düşünüyoruz. Köprü Ayvalık’ın dokusuna yakışması lazım. Maliyeti arttıracak ama açılır kapanır olması lazım. Buradan bazı gemileri geçirelim. Dolaşmasın gemiler. Bu görüşmeleri kendi içimizde yaptık. Bir alt yapı oluştu. Büyükşehir yetkilileri burada Ayvalık Belediyesi hep beraber, halkımız ve STK’lardan fikir alınır, yarışma yapılır” dedi.

“BU YAZ SUSUZLUK YAŞAYACAĞIMIZI SANMIYORUM”

4 aydır su için çalışma yapıldığını söyleyen Kayaalp, “Bu susuzluktan yıllardır bıktık. Benim bile evimde su yoktu. Bu durumda yaşamak istemiyoruz. 9.5 km civarında, 560’lık su hattı çalışması başlayacak. Bakanlık nezdinde arıtılmış suların evlere verilmesine yönelik bir çalışma var. 2015’in Türkiye’sin deki Ayvalık’ta hala susuzluk konusunu konuşuyoruz ama önümüze bakacağız, bu işler yapılacak. Bu yaz susuzluk yaşayacağımızı zannetmiyorum. ” dedi.

 

Küçükköy’deki Belediye binasını mahkemenin BASKİ’ye verdiğini belirten Kayaalp, “Uzlaşı içinde çözeceğiz. Ayvalık Belediyesi orada çalışacaksa çalışsın, BASKİ burada ciddi yapılanmaya gitmek istiyor” dedi.

“AYVALIK BELEDİYESİNİN YAN KURULUŞU GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

Ayvalık’ı çok önemsediğini, Ayvalık’ı kaybedeceğine siyasi kimliğini kaybetmeyi tercih ettiğini belirten Kayaalp, “Tamamen toplumsal uzlaşı içerisinde Ayvalık bir marka şehir olacak, denizinin temiz, suyu akacak şekilde olması için bize gelen şikâyetleri Ayvalık, Balıkesir Belediyesine ileterek, hızlandırtmalıyız tetikleyici güç olmalıyız. Yetki onlarda. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, hepimizin belediye başkanı. Ne emrederse biz ona koşarız. Onun bizden ne talebi olursa doğru taleplerin yanında oluruz. Belediye Başkanı Gençer’in yetkisine sonsuz güvenimiz var. Muhteşem bir emek sarf ediyor. Asla ve asla yetki aşımı söz konusu değil. Amacımız bir yetkinin üzerine çıkmak değil. Elimizdekilerle bir farkındalık yaratmak. Ayvalık Belediyesinin yan kuruluşu gibi çalışıyoruz. Tanımlanabilirse böyle tanımlanmalı. Ayvalık’ta doğru olan her şeyin yanındayız” dedi. Kayaalp, ilçe ulaşımında sosyal belediyeciliğin bütün imkanları tanınacak şekilde bir çalışma yapıldığını, Raylı sistem projesinin gündemde olduğunu, Yeni, hastane binasının yakınlarında, 97 bin 142 metre karelik alanda, 3-4 antrenman sahası, tüm amatör spor kulüpleri için yer bulunan profesyonel Futbol sahası, Armutçuk’ta Kapalı Spor Salonu, Sakarya Okuluna 24 ilave derslik, Altınova’da kapalı spor salonu, köylere kilit taş projesi, Tıfıllar ve Akçapınar Mahallelerinde su sondajı gibi çalışmalara başlandığını, Altınova’da atıl durumdaki, hastane binasının Sağlık Meslek Lisesi olarak kullanılmak üzere protokollerin tamamlandığını söyledi.

“BİR KERE DAHA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLMAK İSTİYORUM”

Yerel seçimler için hazırlığı olup olmadığı sorulan Kayaalp, “Allah nasip ederse bir kere daha belediye başkanlığı için aday olmak istiyorum. Milletvekilliğine oynayabilirdim, yer de bulurdum ama ilk önce kendi kapımızın önünü süpürmeliyiz diye düşünüyorum” dedi.

712 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri