23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI EDREMİT’ TE KUTLANDI
Tarih : 2015.04.24  09:22:54
Tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’in Edremit İlçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen programlar ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilk töreni Şehit Hamdi Bey Meydanında gerçekleştirildi. Törenlerde Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İkinci tören ise saat 10.15’te Şehit Hamdibey İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda bir öğrenci günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Şiirlerin okunmasının ardında 23 Nisan’da doğan çocuklara Edremit Kaymakamı Abdülhamid Erguvan ve protokol üyeleri doğum günü hediyeleri verdi. Daha sonra 23 Nisan nedeniyle yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin yaptığı müzikli gösterilerin ardından Şehit Hamdibey İlk Okulu’nun halk oyunları ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı. Edremit Kaymakamı Abdülhamid Erguvan etkinlikte görev alan personeli tebrik etti.

Törenlere Edremit Kaymakamı Abdulhamid Erguvan, Garnizon Komutan Vekili P. Albay Bedri Vural Er, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ve diğer protokol üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş düzenlenen programları ilgi ile izlediler. 

 

200 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri