KILIÇDAROĞLU: "AÇ VE AÇIKTA KİMSE KALMAYACAK”
Tarih : 2015.04.28  08:53:13
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde refahı topluma yaymak için asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracaklarını, mazotun litresini de 1 buçuk liraya indireceklerini söyledi. İşsizliğin en temel sorun olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "6 milyon işsiz var" dedi.

Balıkesir’de halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını savunarak, “Servet, rantlar bir yanda toplanıyor. Paralar yandaşa gidiyor, acılar bir yerde toplanıyor. Biz insanımızı kucaklıyoruz. Biz, her evde tencere kaynasın istiyoruz. Onurlu Türkiye’nin onurlu yurttaşlarını ayağa kaldıracağız. Aç ve açıkta kimse kalmayacak. Siz, 'Başbakan Kemal diyorsunuz'. Yüreğine iner. O da olacak inşallah. Benim için siyaset zenginleşme aracı değil, halka adanmışlıktır” dedi.
Asgari ücreti artıracaklarını vaat eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bir yerde bir vatandaşımız açsa, bir evde tencere kaynamıyorsa o ev bizim evimizdir, o hüzün bizim hüznümüzdür. İçinizde asgari ücretle çalışanlar var. 949 lirayla kira ödüyor, çocukların okul masrafını, doğalgaz parasını ödüyorsunuz. Bir de size diyorlar, üç çocuk yap. Biz ne diyoruz? Asgari ücretten vergi almayacağım, asgari ücret bin 500 lira olacak. Bir daha söyleyeyim de Ankara’dakiler duysun. Bunun yüksek bir rakam olmadığını biliyorum. Ama imkan bu kadar. Önümüzdeki süreçte bunu daha da artıracağız" diye konuştu.
Huzurlu bir hayatı sağlayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Asgari ücret en düşük ücret. Diyorlar ki, o işçiye zulümdür. Sen kaç lira alıyorsun? 12 bin lira. Sana zulüm değil de işçiye niye zulüm oluyor? İşsizlik en temel sorunumuz. 6 milyon işsiz var. Eğer bir evde işsiz varsa, o evde huzur yoktur. Anne baba, ne zaman oğlum işe girecek diye düşünür. İşsizliği gidermek zorundayız. İlk kez yapacağız. İş garantili eğitim. Bütün sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracağız. Çocuk okurken aileye kesinlikle yük olmayacak. İkinci sınıfı bitirdikten sonra 3 ve 4. sınıflarda mezun olduğu alanda stajını yapacak. Bunu CHP dışında düşünen başka bir siyasi parti yoktur. Organize sanayi bölgelerinin tamamında yatılı meslek liseleri kuracağız. Eğitim sistemini değiştireceğiz.”

“KİMSENİN DİNİ İNANCINI SİYASİ MALZEME YAPMAYACAĞIZ”
Kimsenin etnik kimliğini ve dini inancını siyasi malzeme yapmayacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Bunlar gelince imam hatip okullarını kaldıracaklar, din eğitimini kaldıracaklar diyor. Bu ülkede imam hatip okullarını kuran CHP. Bir kez daha duysunlar. Biz hiç kimsenin etnik kimliğini siyasete alet yapmayacağız. Dini inancını, hayat tarzını siyasete malzeme yapmayacağız. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Taşeron işçiler deyince bu da devlete yük getiriyor diyorlar. İnanmayın. Taşeronun parasını zaten devlet varıyor. Biz ne yapıyoruz? Aradaki köle tüccarını kaldırıyoruz. Aracıyı kaldırıyoruz. Herhangi bir yük söz konusu değil. Örgütlü, hak arayan bir toplum istiyoruz. Emekli ikinci sınıf yurtta. Bütün emeklilere söylüyorum. Sizin adresiniz, eviniz, yuvanız CHP’dir. Emekliye bayramda birer maaş ikramiye vereceğiz. Kaçak sarayına para varken emekliye mi yok? Bayramda daha sen düşünmeden ikramiyen bankada olacak. Kemal Kılıçdaroğlu sözü."

“HALKI BORÇ BATAĞINDAN KURTARACAĞIZ”
Yaşanacak bir Türkiye istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, huzurlu bir Türkiye, kavgasız bir Türkiye istiyoruz. Sokaklarında özgürce gezdiğimiz bir Türkiye, işsizi olmayan, yoksulu olmayan, zengin bir Türkiye istiyoruz. Siyasetin değil, halkın zenginleşmesini istiyoruz. Bu maksatla yola çıktık. 5 milyon vatandaşımız bankaların faiziyle uğraşıyor. 1 milyon 20 bin vatandaşımız borcunu ödemeyi vaat etti, ancak ödeyemeyince dava açıldı. 525 bini mahkum oldu. Bunlardan 89 bini hapse girdi. Bu faizlerin yüzde 80’ini silecek, vatandaşı borç batağından kurtaracağız. Bunun kaynağı sıfır. Herhangi bir yük yok. Çiftçiye en pahalı ilacı satıyoruz. Mazotu litresi 1,5 liradan vereceğiz. Kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. Mazotun rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruştur. Devletin zararı yok burada. Sen elması, yakıtı, pırlantada vergiyi sıfırladın. Sen pırlantadan vergiyi sıfırladıysan, ben de mazottan vergiyi sıfırlayacağım. Kim kazanacak? Çiftçi üretecek." 
Hollanda'nın Konya’dan küçük olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Yıllık tarım ürünü ihracatı 150 milyar dolar. Türkiye’nin 12 milyar dolar. Biz niye Hollanda kadar ihraç etmiyoruz? Çünkü siyaset cebine çalıştığı için. Halkın cebi dolacak. Halkın geliri, parası olacak ki huzur içinde bu ülkede yaşayalım. Hep beraber sandığa bayram havası içinde gideceğiz. Bunu yapabilirsek Türkiye’de yeni bir tarih yazacağız. Milletvekili adaylarını ön seçimle belirledik. Ben de ön seçime girdim. Biz demokrasiyi savunuyoruz. Kaynak nerede diye soranlara mesele: 17 milyon yoksul var diyorum, seslerini çıkarmıyorlar. 1 milyonun üstünde açlık sınırında vatandaşımız var. Kaynağı bulacağız, halka dağıtacağız. Refahı tabana yayacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Çıkaracağımız kanunların ilki temiz ahlak yasası olacak. Kesin hesap komisyonu kuracağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. İki milyon Suriyeliye 5 milyar dolar verirken sana kaynak mı sorduk? Emekliye gelince mi aklın başına geliyor. 10 milyon emeklinin bütün oyunu bekliyorum.” 

451 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri