BALIKESİR'DE SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A PROTESTO
Tarih : 2015.05.05  09:23:10
Balıkesir'de miting düzenleyen HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş protesto edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimleri öncesinde miting için Balıkesir'e geldi. İzmir'den Balıkesir'e gelen Demirtaş, şehir girişinden önce mola vererek, konuşması için hazırlık yaptı. Şehre güvenlik tedbirleri altında giren Demirtaş'ı, Kuvayi Milliye Meydanı'nda bin kadar partili karşıladı. Miting alanına giren bazı partililerin üzerilerini aratmak istememesi sebebiyle kısa süreli gerginlikler yaşandı. Mitingi izleyenlerin boynundaki kırmızı, yeşil ve sarı renklerden oluşan Demirtaş atkıları dikkat çekti.
Demirtaş'ın konuşmaya başlamasıyla birlikte, alanda bulunan bir kadın Demritaş'ı protesto etti. Demirtaş, "Sakin olun arkadaşlar. Protesto onun da hakkıdır. Düşüncelerini ifade etmek hanımefendinin de hakkıdır. Provokasyona gerek yok. Lütfen sakin olun. Hanımefendiye nazik davranılsın arkadaşlar. Saygı duyalım lütfen. Provokasyona gerek yok. Mitingimize kaldığımız yerden devam ediyoruz" dedi.
Selahattin Demirtaş, "Bizi yuhalatıyorlar. Bunun takdirini ben halkımıza bırakıyorum. Kimsenin kimsenin imanını sorgulama hakkı yok. Benim imanımı, sizin imanınızı ancak yaradan Allah sorgular. Zannedersiniz ki ellerinde bir iman ölçer var. Herkesin imanını ölçüyorlar. Sen inanıyorsun, sen inanmıyorsun. Haşa, Allah'tan başkasına hesap vermek zorunda değiliz. O gün de gelecek. Kıyamet gününde hepimizi ismimizle çağıracaklar. Sen ismimizi söylemesen bile, kıyamette hepimizi ismimizle çağıracaklar. Sana da soracaklar, bana da soracaklar. O gün geldiğinde bize sorulacak sorular arasında Diyanet İşleri Başkanlığı yoktur. Bize din bilgisi sormayacaklar, imanımızı soracaklar. Orada kim geçecek, kim kalacak onu Allah bilir" diye konuştu.
Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Bugün siz değerli kardeşlerimize insanlık mesajı için buradayız. İnşallah 7 Haziran'da Türkiye'de bütün ezilenlerin yüreğine nakış nakış işlenmiş olacak. 7 Haziran'da bir sandık kuruluyor. Gireceğiniz oy kabininde, unutmayın, yapacağınız tercih bir parti seçmek, kimlerin milletvekili olacağı konusunun çok ötesinde bir seçim olacak. Ya eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, barış içinde, kimliğinden, mezhebinden dolayı utanmadan bir Türkiye olacak ya da diktatörlük, tek adamlık. Aslında seçime iki parti giriyor. Biz ve diktatör yanlıları."

MİTİNG SONRASI MÜDAHALE 
HDP liderinin konuşmasının ardından miting alanı çevresinde olaylar çıktı. Ülkücü grupların tepkisine vatandaşların da destek olmasıyla kısa sürede büyüyen kalabalık, miting alanına girmek istedi. HDP'lilerin de miting alanından çıkması ile Kurtdereli Spor Salonu önünde gruplar karşılaştı. Çevik kuvvet timlerinin tedbir aldığı olaylarda, ellerinde Türk bayrağı olan ülkücü gruplara biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Bazı vatandaşlar, müdahalede bulunan polislere tepki gösterdi. Gerekli güvenlik tedbirinin alınmasının ardından HDP'liler meydandan tahliye edildi. 

430 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri