ALTIEYLÜL’DE ŞÖLEN COŞKUSU
Tarih : 2015.05.07  08:56:55
Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni start aldı. Şölenin başlangıcı Karesi Türbesi’nde okunan dualarla başladı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Diriliş dizisi oyuncuları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, oda başkanları, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü Karesi Türbesi önünden başladı. Yöresel kıyafetlerin giyildiği, farklı ülkelerden halk oyunları ekibinin yer aldığı ve ulusal kanalların canlı yayın yaptığı korteje mehteran takımı öncülük etti.

Kortej Anafartalar Caddesi’nin devamında Kızılay Caddesi ve Atatürk Anıtı’nda son buldu. Burada Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu anıta çelenk sundu, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kortej sona erdi. Şenlik dolayısıyla AHP Meydanı’nda Yörük çadırı kuruldu. Balıkesir’li vatandaşlar Yörük çadırını ziyaret etti. Yörük giysilerinin yer aldığı otantik çadıra ilgi büyük oldu. Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu çadıra gelen vatandaşlarla yakından ilgilendi.

“GEÇMİŞİNİ UNUTAN BİR

MİLLETİN GELECEĞİ OLAMAZ”

Başkan Kafaoğlu yaptığı konuşmada “Çok kalabalık bir vatandaş topluluğu var. Çok mutlu ve gururluyum. Bu yıl daha görkemli bir şölen yapıyoruz. Bu kültürümüzü torunlarımıza anlatmalıyız. Yörük ve Türkmenlerin harman olduğu il Balıkesir ve Altıeylül olacak. Yörük göçü önemlidir. Bizde vatandaşlarımıza hizmet için göç ediyoruz. Geçmişini unutan bir milletin geleceği olamaz. Yörükler Osmanlıyı kuran ana unsurdur. Kurduğumuz çadırlarda Altıeylül ilçesinin 4 yerinde mevcut. Etkinliklerimizin final günü Pazar günü Ayvatlar Mahallesi’nde olacak” dedi.

247 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri