BAŞKENTTE KORE-TÜRKİYE ORTAK SEMPOZYUMU
Tarih : 2015.05.15  09:25:08
"KORE İLE TÜRKİYE'NİN TİCARET HACMİNİN KISA ZAMANDA BİRKAÇ KATINA ÇIKMASI DA BEKLENİYOR AYRICA BİRÇOK TEKNOLOJİ LİDERİ TÜRKİYE İLE BİLGİ PAYLAŞIMI KONUSUNDA İSTEKLİ"

 Türkiye-Kore Ticari, Ekonomik ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen "Kore-Türkiye Ortak Sempozyumu"nda iki ülke arasında 8 milyar doları aşan ticaret hacminin geliştirilmesi masaya yatırıldı. 
Türkiye-Kore Ticari, Ekonomik ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği (Türkkoder), Güney Kore Büyükelçiliği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle Ankara'da "Kore-Türkiye Ortak Sempozyumu" düzenlendi. Sempozyuma Kore Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dongwoo Cho, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Ozan Ergül ile alanında en iyi akademisyen ve uzmanları katıldı. 
Sempozyumda Kore ile Türkiye arasındaki ticaretin avantaj ve dezavantajları, önde gelen sektörler, Kore'nin kültürel açıdan incelenmesi gibi birçok başlıkta sunumlar yapıldı. Katılımcıların hem Kore konusunda bilgi sahibi olma hem de sektörün önde gelen işadamı ve akademisyenleriyle tanışma fırsatı yakaladığı sempozyum öncesi Kore geleneksel müzikleri eşliğinde Kore yöresel yemekleri sunuldu.

"TEKNOLOJİ LİDERLERİ TÜRKİYE İLE BİLGİ PAYLAŞIMI KONUSUNDA İSTEKLİ"
Sempozyumda konuşan Kore Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dongwoo Cho, Türkiye ile Kore arasında uzun yıllardır devam eden ve kardeşlik bağına uzanan ilişkilerin stratejik ortaklıkla pekişmesi ve serbest ticaret anlaşmasıyla sağlamlaşmasının kendilerini çok mutlu eden gelişmeler olduğunu belirtti.
Anlaşmanın devamında hizmet ve yatırım sektörlerinde de kolaylık sağlayan maddelerin yürürlüğe girdiğini vurgulayan Cho, "Kore ile Türkiye'nin ticaret hacminin kısa zamanda birkaç katına çıkması da bekleniyor ayrıca birçok teknoloji lideri de Türkiye ile bilgi paylaşımı konusunda istekli. Bugün, konusunda uzman kimselerin görüşleri ve değerlendirmeleriyle hem Türkiye hem Kore için son derece faydalı analizlerin ve değerlendirmelerin paylaşılacak olmasından memnuniyet duyuyoruz" dedi.
Bugün itibarıyla, iki ülke arasında 8 milyar doları aşan bir ticaret hacmi bulunuyor. 

334 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri