KLASİK OTOMOBİLLER ZEYTİN AĞAÇLARI İÇİN YOLLARDA
Tarih : 2015.05.18  08:32:14
Klasik Otomobil Kulübü tarafından bu sene 18.si düzenlenen uluslararası Tarihi Batı Anadolu Rallisi (West Anatolian Historic Rally ) bu yıl 16-19 Mayıs tarihleri arasında Ayvalık merkezli olmak üzere Ege Bölgesi’nde düzenleniyor. Ayvalık’tan başlayıp Güre-Bergama-Çandarlı rotasındaki ralli, ‘Zeytin Ağaçlarımızı Koruyalım’ sloganı ile gerçekleştiriliyor.

Klasik otomobil tutkunları bu kez zeytin ağaçlarını korumak için yollarda. Geçtiğimiz sene Soma için yarışan ve gelirini Soma’da yakınlarını kaybeden çocukların eğitimi için bağışlayan Klasik Otomobil Kulübü 18. Batı Anadolu Rallisini,  yaklaşık 2 milyon zeytin ağacı varlığı, nefaseti ve lezzeti ile bilinen değerli zeytinyağı ile tanınan Ayvalık’a ve Zeytinliklerin sonunu getirecek yasa tasarısının tehdidi altında bulunan çevresindeki zeytin varlığına dikkat çekmek için Ayvalık’ta düzenliyor.  ‘Zeytin Ağaçlarımızı Koruyalım’ sloganı ile 16-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek rallide 400 km yol yapılacağı açıklandı.

30 KLASİK OTOMOBİL KATILDI

En eskisi 1947, en yenisi 1985 model olan 30 klasik otomobilin katıldığı rallide yarışmak için Ayvalık’a gelen klasik otomobil meraklılarına, ralli sponsorlarından Grand Temizel Otel’de brifing verildi. Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Farazi, “Kazasız belasız bir ralli olsun. Keyifli ve heyecanlı olacağına eminim” derken rallinin kuralları hakkında bilgi veren Direktör Hakan Ulusoy, “Emniyet kemerlerinizi takın, farlarınızı açın ve lütfen trafik kurallarına riayet edin” uyarısında bulundu. Brifingin ardından ralliye katılacak otomobiller, Ayvalık’a doğru yola çıktı. Rallinin startı Ayvalık Belediyesi eski Kırlangıç Fabrikasında verildi.

KLASİK OTOMOBİLLER HAYRANLIKLA İZLENDİ

Aralarında Mercedes, BMW, Chevrolet, Ford, Playmouth, Mercury, Cadillac, Corvet Strigrey gibi marka arabalar Ayvalıklılar tarafından da beğeniyle izlendi. Beşiktaş Spor Kulübünden Hüsnü Güreli’nin de Pontiac arabasıyla katıldığı rallinin ilk gün rotası Ayvalık’tan başlayıp Coca Cola Ceo’su Muhtar Kent’in Gömeç’teki çiftliğinde noktalandı. Muhtar Kent’in ralli katılımcılarına kokteyl verdiği öğrenildi.  İkinci gün yine Ayvalık’tan başlayan etap Güre-Çandarlı arasında gerçekleştirildi. Üçüncü gün ise Ayvalık ve çevresinde düzenlenecek rallide dereceye girenler, 18 Mayıs akşamı düzenlenecek tören ile ödüllerini alacak.

398 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri