AYVALIK’TA GENÇLER, BAYRAMLARINI İKİ AYRI TÖRENLE KUTLADI
Tarih : 2015.05.20  09:06:07
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ayvalık’ta iki ayrı törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende vatandaşlar Ata’nın anıtını çiçek bahçesine dönüştürürken İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda 33. Gençlik Haftası kutlama programınki turnuvalarda dereceye girenlerle, ulusal ve uluslar arası yarışmalarda derece alan sporculara ödülleri verildi.

Ayvalık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.30’da başladı. İlçe Gençlik Hizmetler ve Spor Müdürlüğü adına çelenk sunumunu Müdür Cem Hamzaoğlu yaptı. Saygı duruşu ve Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasından sonra yaptığı konuşmada Müdür Cem Hamzaoğlu, 19 Mayıs’ın 94 yıl sonra da aynı heyecan ve coşkuyla kutlandığını ifade etti.

 19 Mayıs 1919 tarihinin milletin onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde ilk defa şaha kalkışının başlangıcı, milletin karar ve azmi sayesinde esaret altında yaşayamayacağının Samsun’dan başlayarak tüm dünyaya duyurulduğu tarih olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, “ Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özveriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti  yaşatmak ve sonsuza kadar  korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Sevgi, saygı ve hoşgörü ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı  veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne, kültürüne sahip çıkan toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptir. Sizler, yarınlarımızın teminatı, Türk Milletinin geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin emanetçileri olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere, onun ilke ve inkılapları ışığında şehitlerimizin kanıyla sulanan ay yıldızlı bayrağımızı yere düşürmeden, milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeden emin adımlarla yürüyeceksiniz” dedi.

Törenin ikinci bölümü saat 10.30’da İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Salonu’nda düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene iştirak etmeyen Kaymakam Namık Kemal Nazlı Spor Salonu’ndaki törene katıldı. Ayvalık Gençlik Hizmetleri adına Emir Gülümcan ve Yunus Emre Deveci’nin ‘ Çanakkale Savaşları’na getirdiği hip- hop yorumu  ve hemen ardından yapılan Antrenör Volkan Sersan yönetimindeki Ayvalık Taekwondo Spor Kulübü sporcularının gösterisi büyük alkış aldı. Balıkesir Valiliği tarafından 19 Mayıs tarihinde doğan 8 gence gönderilen hediyeler verildikten sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim ile Halk Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde hafta nedeniyle düzenlenen turnuvalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Beden Eğitimi Öğretmenleri Ümit Yaşar Elçin ve Murat Başaran yönetimindeki Badminton Turnuvasında dereceye giren Tek erkekler kategorisinde; Emre Kavak, Berk Çayırlı, Fatih Süme ve Berat Berk Ateş, Tek Kızlar Kategorisinde; Deniz Bakırtaş, Gurbet Kaya, Gülhan Aydın ve İrem Akar, Çift Erkekler Kategorisinde; Emre Kavak-Berat Berk Ateş, Fatih Çelik- Fatih Süme, Berkan Durak- Berk Çayırlı, Berkcan Kurtuluş- Berkay Karanfil, Çift Kızlar Kategorisinde ise Gülhan Aydın- Büşra Esendemir, Ayşegül Şahin-Burçin Güzel, Gülçin Koşmaz ve Gurbet Kaya’ya ödülleri Kaymakam Nazlı tarafından verildi. Fırat Güler yönetimindeki Tenis Turnuvasında dereceye giren Bora Bıçakçı, Ahmet Ok, Caner Toker, İlayda Pamukçu, Melis Mete ve Cahide Gençel’e madalyaları İlçe Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı tarafından verildi. Antrenörler Alper Altıoğlu ve Cavit Sarıbey tarafından organize edilen Streetball Turnuvasında dereceye girenlere madalyaları verildikten sonra ulusal ve uluslar arası yarışmalarda Kickboks, Atletizm, Taekwondo, Briç, Ju Jitsu ve Voleybolculara ödülleri verildi.

 

348 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri