YENİ MİLLETVEKİLLERİNİN MECLİSTEKİ İLK GÜNLERİ
Tarih : 2015.06.16  10:03:15
7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından mazbatalarını alan milletvekilleri, TBMM’ye gelerek kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor.

TBMM’de devam eden milletvekili kayıt sürecinde renkli görüntüler yaşanıyor. Kayıtlarını yaptırmak üzere Meclise aileleri ile birlikte gelen milletvekillerinin ilk günkü heyecanları gözlerinden okunuyor. Kameralar karşısında heyecanlı anlar yaşayan yeni milletvekillerine, kayıt esnasında Meclis görevlileri yardımcı oluyor.
HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti genel başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Sarayında ağırlayacak olmasını değerlendirdi. Yıldırım, “Bu daveti olumlu değerlendiriyorum. Bence gidilmeli, devlette bütünlük asla bozulmamalı. Amacımız kardeşlik ve birlik projesini hayata geçirmektir” dedi.

“MUHALEFET SEÇİM ÖNCESİ ÜSLUBA DEVAM EDERSE SON ÇARE MİLLETE BAŞVURMAK OLUR”
Kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Memur-Sen eski Genel Başkanı Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Ülkemizi bizim öncülüğümüzde hükümetsiz bırakmamak. Başbakanımız bunun çalışmalarını başlattı. Yüzde 34 ile iktidar yapmıştı bu millet bize, bugün de yüzde 41 ile hükümet kurma yetkisini verdi. Biz sorumluluğumuzu yüklendik, hakkını vermeye gayret edeceğiz. Teamüller belli, Başbakanımız görev alır almaz, çalışmaya başlayacak” diye konuştu.
Tekrar seçim tartışmalarının sorulması üzerine Gündoğdu, “Şuanda hükümet kurmak için çalışmalar başlayacak. Bu çalışmalar, muhalefetteki seçim öncesi üslubu, geçimsizliği, eleştiriyi öne çıkartırsa yapılacak son çare erken seçim olur. Yetkiyi millet verdi, bu yetkiye uygun siyasi fotoğraf gelişmezse yeniden millete başvurmak son çare olur. Kısa sürede buna mecbur kalınırsa bu tekrar seçim anlamına gelir” şeklinde konuştu.
Milletvekili transfer çalışmaları yapıldığı yönündeki iddiaları değerlendiren Gündoğdu, “Toplum mühendisliği yapmayız, yapılmasına müsaade etmeyiz. Milletin verdiği yetki ortadadır. Çalışmalara ve çağrıya ‘hayır’ cevabı verilirse milletten başka gideceğimiz yer yok” açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın rozetini Nevzat Pakdil taktı. Ali Özkaya, erken seçim konusunda ise şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle koalisyon çalışmaları devam edecek.”
Meclise kaydını yaptırmaya eşi Behiye, kızı Firdevs Gültak ile birlikte gelen AK Parti Mersin Milletvekili Mustafa Muammer Gültak’ın milletvekili rozetini kızı Firdevs Gültak taktı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ise Meclise kaydını yaptırmak için eşi Serkan Kaçar, çocukları Hüseyin Erdem ve Ahmet Necati ile birlikte geldi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in Özel kalem Müdürlüğü görevinde bulunan AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da kızı Şevval Durmuşoğlu, oğlu Ahmet Selçuk Durmuşoğlu ve yeğeni Badel Durmuşoğlu ile birlikte kaydını yaptırdı.

206 kez okundu
Diðer Politika Haberleri