AYVALIK TİCARET ODASI YENİ YAPILANMA BAŞLATTI
Tarih : 2015.06.22  09:02:41
Nilgün KAYA 5 dönem oda yönetiminde görev aldıktan sonra Mart 2014’te Ayvalık Ticaret Odası başkanlığını devralan İbrahim Kantarcı, oda yönetimi ve personeli ile birlikte Ayvalık Ticaret Odasında yeni bir yapılanma başlattı. İlk akredite denetimlerine hazırlandıklarını belirten Kantarcı, hedeflerinin Ayvalık Ticaret Odasını A Sınıfı Statüsüne yükseltmek, bunu yaparken sadece teknik olarak değil Ayvalık’ın ekonomik, sosyal ve kültürel dinamiklerine de oda olarak katkı sunmak olduğunu ifade etti.

Zeytinyağı tadım ve Hijyen eğitimlerinin yanı sıra yeni girişimcilere destek vermek için Girişimcilik eğitimleri de düzenleyen Ayvalık Ticaret Odası hizmet yelpazesini genişletmek için Başkan Benhan İbrahim Kantarcı yönetiminde yeni bir yapılanma çalışması başlattı. Körfezde akredite olan ilk oda olduklarını belirten Başkan Kantarcı, Akredite oda olmanın verdiği sorumlulukla hizmet kalitesini artırma gayretinde olduklarını söyledi.

“HEDEFİMİZ A SINIFI ODA OLMAK”

Süreçle ilgili bilgi veren ATO Başkanı İbrahim Kantarcı,  “Ayvalık Ticaret Odası olarak yeniden yapılanmaya girmek istiyoruz. 2012 yılında Ayvalık Ticaret Odası olarak akredite olduk.  3 yılda bir akreditasyon denetimlerimiz var. Bu yıl bizim denetim yılımız. Bu iş için 1 ay önce çalışmalarına başladık. Geçen hafta ön denetimiz yapıldı. Asıl denetimiz Kasım ayında yapılacak. Biz körfezde akredite olmuş tek odayız. Şu anda diğer odalarımız akrediteye girmek için çalışıyorlar. Biz ilk denetimimizi bu sene geçireceğiz. Kasım ayındaki denetimden geçeriz diye tahmin ediyorum. Şu anda Türkiye’deki odalardan yarısı akredite olmamış. İllerin kimisi A sınıfı, kimi B sınıfı. Biz ilçe olmamıza rağmen B Sınıfıyız. Ama biz A’ya çıkmaya zorluyoruz. Bununla ilgili önümüzde yapacağımız çok iş var. Odayı belli bir sisteme oturtmalıyız. Bu sene bunu halledeceğimizi düşünüyorum. Hedefimiz tabii ki denetimde gerekli puanları alıp bir üst gruba çıkmak. Şu anda B’deyiz. Hedefimiz A’ya çıkmak” dedi.

ATO, İSPANYA KORDOBA TİCARET ODASI İLE KARDEŞ ODA OLMA GİRİŞİMİNİ BAŞLATTI

Ayvalık Ticaret Odası İspanya Kordoba Ticaret Odası ile kardeş oda olmak için görüşme başlattıklarını açıklayan Kantarcı, “Geçen sene İtalya’da böyle bir girişimimiz oldu fakat bu çeşitli nedenlerden dolayı olmadı. Geçen sene Recomet bizim hasadımıza katıldı. Recomet Kordoba ile yakın ilişki içinde olduğu için böyle bir şey düşündük. Kardeş oda olmak için teklifte bulunduk. Bunu memnuniyetle karşıladılar. Görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde heyet olarak İspanya’ya gidip görüşme yapacağız. Bu işi başaracağımıza inanıyorum” dedi.

TADIM EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Zeytinyağı Tadım Laboratuarında zeytinyağı tadım eğitimlerinin devam edeceğini kaydeden Kantarcı, “Laboratuar çalışmalarımız, tadım eğitimlerimiz devam ediyor. Şu anda yaz mevsimine girmiş bulunuyoruz. Ayvalık’a gelen misafirlerimize yönelik tadım eğitimlerimiz de devam ediyor. Bize eğer müracaat ederlerse, üçlü veya beşli gruplar halinde eğitim alabilirler” dedi.

ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ VE ZEYTİNYAĞI PAZARINDA FİZİKİ DEĞİŞİKLİK

Geçen yıl 10. Sunu düzenledikleri Ayvalık Zeytin Hasat Şenliğini ilk kez uluslar arası boyuta taşıyan Ayvalık Ticaret Odası olarak bu yıl ki etkinlikte fiziki olarak bir değişime hazırlandıklarını söyleyen Kantarcı, “Bununla ilgili 30-31 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde yapacağımız Zeytin Hasat Şenliğinde konsept değişikliği yapalım dedik. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Fiziki olarak yerini değiştireceğiz. Cumhuriyet Meydanı bize dar geldiği için Ayvalık’ta eski garajın yerini kullanacağız. Buradaki makine ve traktör üreticileri de bu etkinliğe katılmak istiyor. Uluslar arası boyutu devam edecek. New York’ta bulunan uluslar arası Zeytinyağı Birliğinin de bu hasat etkinliğine katılmasını bekliyoruz” dedi.

“NEW YORK DÜNYA ZEYTİN BİRLİĞİ PANEL LİDERİMİZİ YARIŞMAYA DAVET ETTİ”

Kantarcı, “Sevindirici bir olay da bizim panel liderimiz Suzan Kantarcı’nın Türkiye’den tek tadımcı olarak geçtiğimiz ay New York’a davet edilmiş olması. Panel liderimiz New York Dünya Zeytin Birliği tarafından düzenlenen uluslar arası yarışmaya Jüri üyesi olarak katıldı” dedi.  Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte Ayvalık’ta ilk kez Plaj Voleybolunu gerçekleştiren ATO, bu yıl turnuvaya ara verdi. Başkan Kantarcı, “Beach Voleybol Turnuvasına bu sene ara verildi. Ocak ayında çalışmalarına başlayacağız. Federasyonla önümüzdeki yılın anlaşmasını Ocak ayında yapmayı konuştuk. Ayvalık önemli bir ayak” dedi.

TÜRK-YUNAN TURİZM FORUMUNA KATILACAK

Ayvalık turizmine ivme kazandırma misyonunu üstlenmeye devam ettiklerini belirten Başkan Kantarcı, “Türk Yunan Turizm Forumu var Midilli Kentinde 3-6 Temmuz tarihleri arasında Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi ile foruma katılmak istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak. Ayvalık’taki turizmcilerimizi ve acentelerimizi götürmek istiyoruz. Bu fuarın ana amacı şu; Ayvalık ve Midilli’nin beraber bir destinasyonda kullanılması. Örneğin Kuzey İskandinav ülkelerinden gelen turist bir haftalık Kuzey Ege’ye turistik ziyarete çıkıyorsa bunun üç günü Midilli’de, dört günü Ayvalık’ta veya üç günü Ayvalık, dört günü Midilli’de gibi, ortaklaşa bir destinasyon açmak istiyoruz. Ortaklaşa pazarlanacak. Bu  bir ezelden beri düşündüğümüz konu. Midilli’de çok hevesli. İnşallah bunu da halletmek istiyoruz. Ortak bir rota açarsak Ayvalık’taki ve Midilli’deki turizme de çok faydalı olacağını zannediyorum. Ayvalık’taki turizmciler ne kadar çok bu işi sırtlanırlarsa çok iyi olur” dedi.

 

440 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri