HİBE DESTEĞİ PROJE BAŞVURULARI İÇİN KOBİLERE ÖNEMLİ DUYURU
Tarih : 2015.06.26  09:40:10
AB Tasarım, imalat ve tekstil, hazır giyim, deri ve kürk ürünler, ayakkabı, çanta ve aksesuarlar, spor ürünleri, oyuncaklar, ev içi dekorasyon ürünleri, mücevher, kozmetik ve güzellik ürünleri gibi çeşitli sektörlerdeki faaliyetlere proje ile AB tarafından verilecek hibe desteği. Ab COSME Programı Proje Teklif Çağrısı Duyurusu yayınlandı.

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Aile İşletmelerinin Küçük İşletmeler Yasası'na göre teşvik edilmesini sağlamak üzere "Aile İşletmeleri İstatistikleri" teklifi ve KOBİ'lerin ilk uygulama yoluyla yeni ürün, hizmet veya çözümler geliştirmesine, en gelişmiş teknolojileri pazara sunmasına yönelik destek sağlamak üzere Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan "Tasarıma Dayalı Tüketim Mallarının Üretiminin Desteklenmesi" konulu "Proje Teklif Çağrıları" yayınlandığını duyurdu.

Merkez Müdürü İsmail Damar tarafından yapılan açıklamada, “2014-2020 yılları arasında Avrupa Birliğinin uygulamaya koyduğu COSME – İşletmelerin ve Kobilerin Rekabet Edilebilirliği Programına İlişkin proje çağrı programının kapsamı Tasarıma Dayalı Tüketim Malları Üretiminin Desteklenmesine yönelik olup yenilikçi çözümlerin pazara sunulmasındaki süreyi kısaltmak, önündeki engelleri kaldırmak ve dünya pazarlarında Kobilerin rekabetçiliğinin artmasını sağlamak olarak tanımlanmıştır. Çağrının Amacı Kobi lerin ilk uygulama yoluyla yeni ürün, hizmet veya çözümlerin geliştirilmesine, gelişmiş teknolojileri ve yaratıcı çözümleri pazara sunmasına yönelik projelerin desteklenmesidir. Söz konusu projeler teknik olarak ortaya konulmuş ancak, ticarileşerek pazarda yer almak için teşviğe ihtiyaç duyar nitelikte olması istenmektedir. Çağrı kapsamında öngörülen Faaliyetler “Tasarım, imalat ve tekstil, hazır giyim, deri ve kürk ürünler, ayakkabı, çanta ve aksesuarlar, spor ürünleri, oyuncaklar, ev içi dekorasyon ürünleri, mücevher, kozmetik ve güzellik ürünleri gibi çeşitli sektörlerdeki faaliyetler çağrı kapsamında değerlendirilecektir. Prototiplere değil ticarileşme aşamasındaki ürünlere destek verilecektir. Aranan kriterler; başvurular Tüzel Kişilikler tarafından yapılacak olup tamamen ya da kısmen kamu veya özel sektör kuruluşlar olacaktır. Bu çağrı KOBİ lere ve tüzel kişiliklere açıktır. Proje başvuruları için çağrı yayınlanmış olup son başvuru tarihi 23 Temmuz 2015 Brüksel Saati ile saat 23:00 a kadardır.  Proje teklifleri sadece elktronik ortamda yapılabileceği ve elektronik sunum referansının COS-DESİNG-2015-3-03 dür. Detaylı açıklamalar merkezimiz ilan panolarına asılmıştır. Yine ayrıntılı bilgi için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEP e başvurulabilecektir.” denildi

263 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri