AYVALIK’TA KABOTAJ COŞKUSU
Tarih : 2015.07.02  09:36:01
Türk Denizciliğinin en önemli atılımı Kabotaj Kanununun 89. Kabul yılı, Ayvalık’ta yarışmalarla kutlandı. Şehit denizciler için denize çelenk bırakılırken kanodan ördek kapma, yüzme yarışlarından çekişmeli yağlı direğe kadar hareketli geçen kutlamayı her yaştan Ayvalıklı ilgiyle izledi.

Ayvalık’ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 89. yılı kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.30’daki törene Kaymakam Namık Kemal Nazlı, İlçe Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, askeri ve sivil erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Liman Başkanlığı çelengi anıta sunuldu. Cumhuriyet öncesi denizciliğimizin en önemli atılımlarından olan Kabotaj kanununun Türk denizciliğinin gelişmesi anlamına geldiği vurgulandı. Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri Sıla Paylan günün anlam ve önemine ilişkin şiir okurken okul öğrencileri Deniz Güner yönetiminde ‘Öğrenci andı’nı okudu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Minikler Halk Dansları Topluluğunun halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi.

ÖRDEK KAPTILAR, YAĞLI DİREKTE BAYRAĞI ALMAYA ÇALIŞTILAR

Törenin ardından yarışmalara geçildi. Yarışmalar her yaştan Ayvalıklı tarafından ilgiyle izlendi.  Yüzme yarışları Yıldız Erkekler Kategorisinde birinci Çetin Akkoç, ikinci Ramazan Sürücüoğlu, Üçüncü Dolunay Yılımaz oldu. Yıldız Bayanlar kategorisinde birinci Nilsu Esen olurken 100 metre Genç erkekler kategorisinde birinci Doruk Kızılkaya, ikinci Ahmetcan Soylar, üçüncü Abdülselam Can oldu. 100 Metre Büyük erkekler kategorisinin birincisi Jergen Van Aoögen, ikinci Servet Seyhan, üçüncü Nurettin Soylu, Genç Bayanlar Kategorisinde birinci İrem Balbay olarak belirlendi. Ördek yakalama yarışmasına 18 yaş üstü 11 genç katıldı.  Her yıl ilgiyle izlenen Yağlı direk yarışmasına 11 genç katıldı. Yarışmayı kazanan Selahattin Yıldız, ayağından yaralanınca ilk müdahaleyi ilçede yeni göreve başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Cankurtaran ekibi ve yarışmalarda gönüllü doktorluk yapan Neşe Zengin İğdır yaptı. Yarışlarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.  Ödüller için ilçede her yıl sponsor bulunurken bu yıl hiç sponsor bulunamaması üzerine uygun ücretle bir işletmeden hediyelerin alındığı iddiası Liman Başkanlığı tarafından doğrulanmadı. 

394 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri