ÇİN'E LANET YAĞDIRDILAR
Tarih : 2015.07.03  09:16:57
Balıkesir'de Teravih namazı sonrası Doğu Türkistan'da öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir şubesi tarafından Doğu Türkistan'da öldürülen müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Paşa Camii'nde kılınan teravih namazı sonrası cami önünde toplanan grup öldürülen müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak, Çin'e lanet yağdırdı.
Cenaze namazını kıldıran imamın duası sonrası sloganlar atan grup, "Türkistan canımız feda olsun kanımız, dişe diş kana kan intikam" diyerek Çin'e tepki gösterdi. Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şubesi Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Mustafa Sabah, 66 yıldır Çin Yönetimi işgali altındaki Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik yapılan baskı ve zulümlerin devam ettiğini söyledi. Ramazan ayında Çin yönetiminin müslümanlara yönelik baskıcı uygulamalarının işkence ve öldürmeye kadar vardığını ifade eden Sabah, "İşgalci Çin Yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasında özellikle Ramazan ayını seçmesi Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir stratejidir. Provokasyonların amacı Doğu Türkistan’ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Oysa gerçekte olan İşgalci Çin polisinin 'dur' ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir” dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde sadece ve sadece oruç tuttukları için yüze yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Yaşanan arbedelerde tartaklanan ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir" dedi.
İşgalci Çin yönetiminin, Müslüman devlet memurlarına, öğretmenlerine, öğrencilerine ve işçilerin oruç tutmasına da müsaade etmediğini söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Şubesi Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Mustafa Sabah, "Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur’an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır.Oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklamak bizim anlayışımıza göre firavunlaşmaktır. Çin Yönetimi aynı zamanda Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları yürütmektedir. Bunun adı faşizanlıktır.Müslümanlara ait lokanta ve benzeri yerlerin Ramazan’da gün boyunca açık olmasını ve her birinde alkol satışı yapılmasını istemek de yine inanç hürriyetine aykırı bir uygulamadır.Müslümanlara zorla alkol içirmenin zorbalıktan başka bir izahı yoktur. Doğu Türkistan’da olup bitenlerin dünya kamuoyu ile paylaşılmasına imkan verecek tarafsız gazetecilerin ve gözlemcilerin bölgeye gitmesi sağlanılmalıdır.İşgalci Çin Yönetiminin bu uygulamalarına karşı İslam Ülkeleri, uluslararası insan hakları platformları ve Türkiye teyakkuz halinde olmalıdır" şeklinde konuştu.
Çin yönetiminin uyarılması gerektiğini ifade eden Sabah, "Müslümanlara ait iş yerlerinin ve evlerin yedi yirmi dört gözetim altında tutulması evdeki kitapların ve mutfak aletlerine kadar müdahalelerin olmasına son verilmelidir.
Aynı şekilde tesettür yasağına son verilmelidir. Öte yandan Müslümanlara yönelik zulüm ve baskılar sadece Doğu Türkistan’da değildir. Arakan’dan Orta Afrika Cumhuriyeti’ne İslam coğrafyasında şiddet ve terör olayları devam etmektedir. Türkiye, Suriye’de bir bataklığın içine çekilmek istenmektedir. Türkiye, Irak ve Suriye politikasında bir tuzağın içine düşmüştür. İzlenen politikalar başta İsrail olmak üzere emperyalizmin ekmeğine yağ sürmüştür. Irkçılık ve mezhepçilik yapılarak bir yol alınamayacağı ortadadır. Türkiye bölgede huzur ve barış istiyorsa mutlaka ama mutlaka İran, Irak, Suriye ve Mısır ile birlikte ABD, AB ve İsrail güdümünden uzak politikalar üretmek zorundadır" şeklinde sözlerini sonlandırdı.
Basın açıklaması sonrası kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.

420 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri