2015 MALİ YILI BÜTÇESİNE 24 MİLYON LİRALIK EK
Tarih : 2015.07.03  09:19:32
Ayvalık Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısında ek maddelerle birlikte 12 madde görüşüldü. Meclis oy çokluğu ile 63 milyonluk 2015 Mali yılı bütçesine 24 milyon liralık ek bütçe için onay verdi.

Lale Adasındaki 114 bin metre karelik Mesire yeri hakkında Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin alma talebi toplantı öncesi yapılan açıklamalar bölümünde gündeme geldi. Mesire yerini ayırmak istediklerini ve ağaçları Ayvalık Belediyesi ektiği için Ayvalık halkında kalması gerektiğini belirten Başkan Gençer, “Burası kentimiz için önemli nefes alma yeridir” dedi.

“İNŞAAT YASAĞI BAŞLADI, YASAĞA UYMAYANLARI BELEDİYEYE BİLDİRİN”

Ayvalık’ta yapılan asfalt ve taş döşeme çalışmaları, 220 km ye yakın sıkıntılı yolun hepsinin istenen düzeye getirilmesi için çalışmaların süreceği de belirtildi.  Talatpaşa Caddesinde açılacak ve el emeği ürünlerin satılacağı Gece Pazarının Sefa Caddesinde de açılması için görüşmelerin sürdüğü açıklandı. Sarımsaklıda yeni oluşturulan Gece Pazarında 3/2 ebatlarına 90 stant hazırlandığını, kuraların çekildiği öğrenildi. Cunda derneklerinden ve esnaflardan gelen talep üzerine Cunda içinde de 11.00-19.00 arası trafiğe kapatılacağı belirtildi. Altınova’daki 2 Taş Ocağının 10 yıllık kullanımını sözleşme ile Belediye üzerine aldıklarını belirten Başkan Gençer, Çamlık’ta da spor alanının belediyeye devrolduğunu ve yerle ilgili projenin hazırlandığını kaydetti. Ayvalık’ta ana arter için bir projeleri olduğunu açıklayan Başkan Gençer, “Kaldırımlar genişliyor gidiş geliş yol, servis araçları için cepler yapılıyor. Yol genişliği standart olacak. Şehir merkezinde de değişiklik yapılacak ancak Anıtlar Kurulu kararı almamız lazım. Bu değişikliklerin hepsini UKOME’ye sunacağız. Onların da hassas davranacağına eminim. Seneye bu projeleri uygularız. İş bankası 8 metre geriye gidecek. Bazı ufak değişikliklerle trafiği akışkan, Cumhuriyet Meydanını daha yaşanılır bir yer haline getirmek mümkün” dedi.  Bir hatırlatmada inşaat yasağına rağmen Ayvalık’ta bu aylarda yapılan inşaat çalışmaları oldu. Gençer, “15 Haziran’dan itibaren inşaat yasağını başlattık. Şikâyeti olan belediyeyi arasın. Yaptırım uygulayacağız. Çok büyük şikâyetler alıyoruz bu konuda. Ayvalık’ta bu konuya uyulmalı” dedi.

“25-30 YILLIK KÖPEK BARINAĞINI DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİRMEK GEREK”

Veterinerlik Müdürlüğünün kurulması ve görev çalışma yönetmeliği hakkında bilgi verilmesi toplantının ilk gündem maddesi oldu. Yeni veteriner alımıyla ilgili Başkan Gençer, “50-60 bin lira masrafı var Belediyenin oraya bunu daha çağdaş hale getirmek gerek” dedi.  MHP’li meclis üyesi Halil Gür’ün “Ayvalık belediyesi hazırlayacağı ortamlarla pansiyon hizmeti vermeli. 3 ay, 5 ay pansiyon gibi konaklatıp ücret karşılığında bakılabilir. Yaz gelince yazlıkçılar gelip köpeklerini alabilir” önerisine diğer meclis üyeleri yer yetmez yanıtı verirken Başkan Gençer, “Barınakta 800 ün üzerinde köpeğimiz var 2 senede 2 bin köpek kısırlaştırıldı. Yasal alt yapısı yok. Ciddi masraf yapıyoruz. Yasal alt yapısını hazırlarsak duyarlı vatandaşlarımızın yardımı başladı bunun artacağına inanıyoruz” dedi. Yeni müdürlüğün kurulması oy birliği ile kabul edildi.

63 MİLYON LİRALIK BÜTÇEYE 24 MİLYON LİRALIK EK BÜTÇE İSTENDİ

2015 Mali yılı ek bütçesi talebi hakkında Başkan Yardımcısı Uğur Dündar tarafından bilgi verildi.  63 milyon 877 bin tutarındaki 2015 Mali yılı bütçesine, 24 milyon 995 bin liralık ek ödenek verilmesi ve bu ödeneğin ihtiyaç duyulan kalemlere aktarılması gerektiğini açıkladı.  Özel Kalem Müdürlüğüne 90 bin lira, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne  1 milyon 885 bin lira, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne 843 bin lira, Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne 458 bin, Fen İşleri Müdürlüğüne 10 milyon 270 bin lira, Mali işler Müdürlüğüne 4 milyon 390 bin lira, İmar ve Planlamaya 250 bin lira, Veteriner Hizmetlerine 959 bin lira, Temizlik Hizmetleri Müdürlüğüne 5 milyon 850 bin lira olmak üzere toplam 24 milyon 995 bin lira ek konulması istendi.  Gelir olarak; taş ocağından 12 milyon 500 bin lira, Yıkama eleme tesislerinden ayrıca 6 milyon lira, iş makinesi kiralama 2.5 milyon lira,  yol katılım bedeli 3 milyon 995 bin lira toplam 24 milyon 995 bin lira beklendiği açıklandı. Ek bütçe 5 çekimser oya karşın oy çokluğu ile kabul edildi.  Probay İnşaatın hak ediş alacaklarına istinaden İller Bankasından kredi talebi konusunda, bu borçların önceki döneme ait olduğu vurgulandı. 3 ret, 7 çekimser oya karşın madde kabul edildi.

“1 SENEDİR ÇAMOBA’DAKİ TRAKTÖRÜN DEVRİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Meclisin 4. Gündem maddesi Kamyoncular Kooperatifi işgali altındaki yer ile ilgili hukuk komisyonunun görüşü oldu.  Çamoba Mahalle Muhtarlığına ait traktörün devriyle ilgili 5. Maddede devri oy birliği ile kabul edildi. CHP Grubu 1 senedir bu konuyla uğraştıklarını belirtti. Emlak vergisi değerlerinin tespiti ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okundu. Talepte belirtilen dengesizliğin olduğu, bunun geçmişten gelen ve yıllardır devam eden bir sorun olduğu ve Bakanlar kuruluna başvurulması gerektiği belirtildi. 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. Maddesi Norm kadro yönetmeliğinin 11. Maddesine istinaden dolu kadro derece değişikliği ile ilgili bilgi verilen mecliste 8. Madde olarak Sakarya İlköğretim Okulunun bulunduğu 648 ada 4 parselin 2015/118 Meclis kararının düzeltilerek, Belediyeden Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisinde süre belirtilmesi gündeme geldi. Maksimum olarak konulabilecek 29 yıl, oy birliği ile kabul edildi. Meclis imar komisyonundan gelen 7 konu ile İmar Dairesi ve diğer birimlerden gelen 5 yeni konu mecliste görüşülerek karara bağlandı.

YEŞİL ALAN OLAMADI

İmar Komisyonundan gelen 4. Maddede, Sakarya Mahallesinde eski Kız Meslek Lisesi karşısında bulunan önceki yıllarda belediye meclisi tarafından yeşil alana çevrilmesine rağmen otopark olarak kullanılan alanın yeşil alan statüsünden çıkarılarak katlı otopark alanına dönüştürülmesi önerisi dikkat çeken madde oldu. Belediye İmar Müdürlüğü personeli Kurulun otopark yapın yönünde kararı olduğu, Maliyeye ait olan arazinin otopark olarak kiralanmasını istediğini açıklarken İmar Komisyonunun katlı otopark olmasını kabul eden kararı okundu. Başkan Gençer, “Katlı otopark olmasın ama otopark olarak kullanılsın” önerisi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

“KAYNAK BULAMADIK, GECİKTİK”

Adalet ve Kalkınma Partili Meclis üyeleri Oğuz Başkurt, Ali Gür ve Volkan Evren’in yazdığı ‘İlçemizde kurulması planlanan Turizm irtibat bürolarının yaz sezonuna girilmesine rağmen neden kurulmadığını’ soran yazısına Başkan Gençer, “Bu konuda eksiğiz. Bir tane Sarımsaklı, bir tane Altınova ve Cunda’ya kurmamız gerekiyordu. AYTUGEB de kaynak sırf belediye ile hallediliyor. Bu nedenle geciktik. Kuracağız ama biraz daha gecikeceğiz” yanıtını verdi. Yazının diğer bölümünde Sarımsaklıda yapılan Plaj Voleybolu turnuvalarının neden yapılmadığı, Küçükköy’de yel değirmenleriyle ilgili çizilmesi gereken planların neden çizilmediği soruldu. Ali Çetinkaya Mahallesinde bir kolejin yan tarafında bulunan baz istasyonunun kaldırılması için de öneride bulunuldu. Bir ek madde de CHP tarafından geldi.  Altınova sahil bandında yapılması planlanan 2 büfe için Akademiler Sitesi ile protokol yapılmasını, belediyede sözleşmeli veteriner çalıştırılması için hazırlık vergi gelirleri hesabının belirlenmesini içerdi.

413 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri