ÜRÜN BOLLUĞU FİYATLARI YÜZDE 50 ORANINDA UCUZLATTI
Tarih : 2015.07.06  09:51:00
ÜRÜN BOLLUĞU FİYATLARI YÜZDE 50 ORANINDA UCUZLATTI - PAZARDA FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ - SEBZE, MEYVE ÜRETİMİ VE ÜRÜN BOLLUĞU NEDENİYLE FİYATLAR YÜZDE 50 ORANINDA UCUZLADI - ELAZIĞ PAZARCILAR DERNEĞİ BAŞKANI İLHAN KARAKAŞ: - "ÖZELLİKLE MEYVE BOLLUĞU FİYATLARI DÜŞÜRDÜ" - "PAZARIN GENELİNDE YÜZDE 50 ORANINDA DÜŞÜŞ VAR"

SERVET YILDIZTEPE 
ELAZIĞ (İHA) - Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da sebze fiyatlarında sezonun normal düşüşü yaşandığını belirten Pazarcılar Derneği Başkanı İlhan Karakaş, meyvede yaşanan bolluk nedeniyle fiyatların yarı yarıya düştüğünü söyledi.
Elazığ’da havaların ısınmasıyla beraber tarlalardaki meyve ve sebze üretiminin semt pazarlarına gelmesiyle fiyatlarda da yarı yarıya düşüş yaşanmasına neden oldu. Pazarlarda özellikle meyve fiyatlarının yüzde 50 oranından fazla düşmesi vatandaşın yüzünü güldürüyor. Geçen seneye nazaran fiyatların yarı yarıya düştüğünü belirten Pazarcılar Derneği Başkanı İlhan Karakaş, "Sebze fiyatları normal seyrinde, meyve fiyatlarında ise yarı yarıya düşüş yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl kiraz fiyatı 4-5 lirayken, bu yıl 2 liradan satılıyor. Düşüş bariz çok farklı ve çok fazla. Kayısı da geçen sene 6-7 lirayken, bu sene 3 liradan satılıyor. Elazığ'ın yerli çileği ve vişnesinde fazla düşüş yok aynı seyirde gidiyor. Kavun, karpuz yine düşüşte. Geçen sene kavun 2 lirayken bu sene 1 lira, karpuz 1 lirayken bugün 50 kuruş değerindedir. Şeftali, üzüm geçen sene 3,5 TL iken bu sene ise 2,5 TL’dir. Yani pazarda yüzde 50'ye varan bir düşüş var” dedi.
Üretimin fazla olmasından dolayı özelikle meyve fiyatlarında yarı yarıya düşüşlerin yaşandığını belirten Karataş, geçen yıla oranla bu yıl üretimin çok fazla olduğunu söyledi. Karataş, "Üretim ne kadar çok olursa o kadar fiyat düşük oluyor. Bu sene Elazığ’da meyve bol olacak. Geçen sene baktığımızda halkımız 1 kilo kirazı 5 TL ye alırken bu sene 2 kilo kirazı 5 TL ye alıyor. Bu şekilde de tüketim daha çok oluyor. Esnaf pahalı alırsa pahalı satacak, müşteriye pahalı gelecek ama esnaf ucuz aldı mı ucuz satacak, müşteri daha çok alacaktır. Şu anda herkes bundan memnun” şeklinde konuştu.

328 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri