YUNAN DIŞİŞLERİ BAKANI KOTZİAS: “KOSOVA YUNANİSTAN’DA OFİS AÇABİLECEK”
Tarih : 2015.07.15  10:22:04
YUNAN DIŞİŞLERİ BAKANI KOTZİAS: “KOSOVA YUNANİSTAN’DA OFİS AÇABİLECEK”

RCAN KASAP 
PRİŞTİNE (İHA) - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolaos Kotzias, “Kosova bundan böyle Yunanistan’da ofis açabilecek” dedi. 
Kosova’nın bağımsızlığını hâlâ tanımamış olan Yunanistan, Kosova‘nın Atina’da ofis açmasına izin verecek. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolaos Kotzias, Kosova’ya gerçekleştirdiği günübirlik ziyaret kapsamında başkent Priştine’de Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileriye taşınması ve Kosova’nın uluslararası kuruluşlara üyeliği konusunun ele alındığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Nikolaos Kotzias, basın toplantısında yaptığı açıklamada iyi komşuluk ilişkilerin bölgede barış ve istikrarının tesis edilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. 
Kosova ile Yunanistan’ın, birçok alanda ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotsiaz, Kosova’nın, İnterpol, UNESCO gibi uluslararası kurum ile kuruluşlara üyeliğini destekleyeceklerini kaydetti. “Kosova bundan böyle Yunanistan’da ofis açabilecek. Kosova, ister Atina ister Selanik’te ofis açabilecek” şeklinde konuşan Yunan Bakan, Kosova’nın Avrupa-Atlantik oluşumları ile entegre olmasına destek vereceklerini vurguladı. Yunanistan’ın Kosova’yı ne zaman tanıyacağı sorusunu cevaplandırmaktan kaçınan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolaos Kotsiaz, Yunanistan’ın aldığı mali yardım paketiyle ilgili soruyu yanıtlamadı.
Kosova Dışişleri Bakanı Haşim Taçi ise basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kosova’nın komşu ülkelerle ilişkiler geliştirdiğine belirterek, yakın bir tarih içinde Avrupa Birliği (AB) ile Kosova arasında İstikrar ve Katılım Anlaşması’nın imzalanmasının beklendiğini kaydetti. Bakan Taçi, Kosova’ya verdiği desteklerinden dolayı Yunanistan’a teşekkürlerini ifade etti.
Tiran’dan Priştine’ye giden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolaos Kotsiaz, Kosova Başbakanı İsa Mustafa tarafından da kabul edildi.

276 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri