BALIKESİR PROTOKOLU HALK İLE BAYRAMLAŞTI
Tarih : 2015.07.20  09:10:50
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

Balıkesir’de il protokolü Öğretmenevinde verilen bayram resepsiyonunda bir araya gelerek bayramlaştı. Bayramlaşmak için resepsiyona gelen misafirleri Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon Komutan Vekili Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu karşıladı. Milletvekilleri, BAÜ Rektörü, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, adli ve mülki erkan, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşların yer aldığı resepsiyonda bayram sohbetleri edildi, gelenlere ikramda bulunuldu.

 

HUZUREVİ ZİYARET EDİLDİ

Öğretmenevindeki resepsiyonun ardından Balıkesir Huzurevi ziyaret edildi. Vali Mustafa Yaman ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve beraberindekiler huzurevi sakinlerinin Ramazan Bayramını kutladı, ellerini öpüp karanfil verdiler. Vali Yaman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur’a huzurevi sakinlerinden birinin yaptığı elişi ürün hediye edildi. Yine bir huzurevi sakininin öğretmenler için yazdığı şiirini okuduğu ziyarette duygu dolu dakikalar yaşandı. Huzurevinde kalan vatandaşlar protokol üyelerinin kendilerine yaptıkları bayram ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini belirtip teşekkür ettiler. Bu arada, huzurevi sakinleri kendi aralarında oluşturdukları takımlarıyla bahçede oluşturulan özel sahada bocce müsabakası oynadı. Usta atışlar protokol ve tüm izleyenler tarafından sık sık alkışlandı.

 

SEVGİ EVİNDE ÇOCUKLARLA SOHBET

Huzurevindeki ziyaretin ardından Aile ve Sosyal Politikalar bünyesindeki Ayten-Burhan Erdayı Sevgi Evleri ziyaret edildi. Burada kalan çocukların bayramını kutlayan Vali Yaman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sevgi Evinde kalan çocuk ve gençlerle birlikte çay içip sohbet etti, isteklerini dinlediler. Sevgi Evlerindeki çocuklar Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanına gösterdikleri yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler. Vali Yaman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, buradaki çocuklara bayram hediyesi verdi. Ziyaretin sonunda ise bayram ziyaretinin anısına toplu fotoğraf çekildi. 

 

ŞEHİT EVİ ZİYARET EDİLDİ

Balıkesir’deki resmi bayramlaşma programı içerisinde yer alan bir şehit evi de yine protokol tarafından ziyaret edildi. Şehit Ersin Erbil’in baba ocağına yapılan ziyarette Şehit annesi Sebahat Erbil bayram ziyaretlerinden dolayı Vali Mustafa Yaman’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a ve beraberindekilere teşekkür etti. Şehidin kardeşinin henüz 40 günlük olan bebeği ise evin maskotu oldu. Vali Yaman ve eşi, Başkan Uğur şehit askerin yeğeni olan bebeği sevip hediyeler verdiler. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile beraberindekiler Şehit annesi Sebahat Erbil ve ailesinin Ramazan Bayramını kutladılar. Erbil ailesi ise ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını, bayram günü yapılan bu ziyaretin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek teşekkür ettiler.

 

 

371 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri