KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ DİYARBAKIR’DA
Tarih : 2015.07.21  10:28:36
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada bunun bir terör saldırısı olduğunu belirterek, “Aslında 78 milyona yapılan bir saldırıdır.

Hepimize yapılan bir saldırıdır. Burada öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Havaalanı'nda gazetecilere açıklama yaptı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan patlama sonrası açıklamada bulunan Bakan Yılmaz, bunun bir terör saldırısı olduğuna dikkat çekerek, aslında 78 milyona yapılan bir saldırı olduğunu ifade etti. Bakan Yılmaz, “Hepimize yapılan bir saldırı. Burada öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Her türlü müdahale de yapılıyor. Patlama ile ilgili her türlü çaba da sarf ediliyor. İnşallah daha fazla can kaybımız olmaz diye temenni ediyorum. Bu büyük bir hadise, büyük bir saldırı. Bunun failleriyle ilgili her türlü çalışma yapılıyor. Tespit edilmeye çalışılıyor. İnşallah en kısa sürede olayın failleri ve arkasındaki bağlantıları ortaya çıkarılır. Bunun için de bütün ilgili kurumlarımız gayret sarf ediyorlar. Olayın ilk anından itibaren Başkanlığımız bir kriz masası oluşturdu. Bütün ilgili birimlerimiz olayı inceliyorlar. Olay yerinde Genel Başkan Yardımcılarımız, milletvekillerimiz bulunuyor. Her türlü gayreti sarf ediyoruz, sarf edeceğiz” diye konuştu.

“İNSANLIK DIŞI HADİSELERDİR LANETLİYORUZ”
Bu tür hadiselerin insanlık dışı hadiseler olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, “Diğer taraftan bunları kullanarak, ülkemizi, bölgemizi daha fazla karıştırmaya çalışanlara da net bir şekilde tavır koymamız gerekiyor. Bu tür hadiseleri yapanlar, terör örgütleri toplumu parçalamaya çalışırlar. Daha fazla kargaşa çıkarmak için gayret ederler. Her kim bu yönde açıklamalar yapıyorsa bu terör eylemleriyle yapanlarla işbirliği içindedirler. Bu tür durumlarda, anlar da yapılması gereken siyasi görüşlerimizi bir tarafa bırakıp, farklı konulardaki tavırlarımızı bir yana bırakıp birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Dünyada da Ülkemizde de bunu biz böyle görüyoruz. Hangi ülkede hangi toplumlarda siyasi görüş farklılıkları bir kenara bırakılıyor. Birlik beraberlik içinde tavır konuluyorsa, buralarda terörle mücadelenin daha başarılı olduğunu görüyoruz. Bugün bize de düşen hep birlikte bütün siyasi partilerin, bütün siyasi görüşlerin, bütün demokratik kurumların, sivil toplum kuruluşlarının, bir noktada birleşmesidir. Başka konularda farklı fikirleriniz olabilir, ayrı görüşleriniz olabilir ama bu konularda birlik ve beraberlik içinde tavır koymamız gerekir. Toplumumuzu bu anlamda sağduyuya çağırıyorum. Maalesef sosyal medyada bazen kimliği hiç belli olmayan çevrelerin, hiç de iyi olmayan çevrelerin halkı tahrik etmeye çalıştıklarını bu terör saldırısın kullanarak daha fazla olaylara yol açmak için gayret sarf ettiklerini de görüyoruz. Bunlara karşı uyanık olmalıyız. Kaynağını teyit etmediğimiz hiçbir bilgiye güvenmemek gerekiyor. Bu tür durumlarda sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek çok çok önemli. Bunu da ilgili kurum ve kişiler yapacaktır” şeklinde konuştu.

“BUGÜN İKİ AYRI ACI YAŞADIK”
Bugün başka bir hadise de yaşadıklarını belirten Bakan Yılmaz, “Adıyaman’da bir askerimiz şehit düştü. Askerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimize, bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Böyle iki acı hadiseyi aynı gün yaşadık maalesef. Bu vesileyle tekrar terörü lanetliyorum. Terör vasıtasıyla ülkemizin huzurunun bozulmaması için hep birlikte bütün bir millet olarak el birliğiyle gayret göstermemiz gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz. Bunlar demokrasiye, huzura, refaha yönelik eylemlerdir. Bunlar maalesef coğrafyamızı karıştırmak isteyen içerideki ve dışarıdaki bir takım çevrelerin yaptıkları hadiselerdir. Bu ülkede yaşayan hiçbir insan bu ülkeyi seven, bu ülkenin geleceğini düşünen hiç bir insan bu hadiseleri tasvip edemez. Biz de bunları en şiddetli bir şekilde kınıyoruz ve lanetliyoruz. İnşallah böyle hadiseler tekrar yaşanmaz diyorum” ifadelerini kullandı.

283 kez okundu
Diðer Politika Haberleri