BAŞKAN ERSOY’DAN BASINA KAHVALTI
Tarih : 2015.07.27  09:43:45
Havran Belediyesi, Basında sansürün kaldırılışın 107. yılı etkinliği kapsamında Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Körfez temsilcilerine Tarihi Hocazade Konağı bahçesinde kahvaltı ikram etti.

Kahvaltıya Belediye Başkanı Emin Ersoy, Günlük ve haftalık Gazetelerin İmtiyaz sahipleri, Temsilcileri, Muhabirleri Ajans Temsilcileri, Muhabirleri ile  Dergi ve Radyo Temsileri katıldı Kahvaltıda konuşan Başkan  Emin Ersoy “bugün siz kıymetli fikir emekçilerin günü, bu güzel günü organize eden Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Körfez Temsilcileri Gazeteci K.Ceren Yıldırım’a, Bekir Terzioğlu’na, Belediyemiz Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Hasan Akar'a ve siz değerli katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün ben sizin misafirinizim bugünün anlamı nedeniyle yaptığımız hizmetlerden ya da siyasetten söz etmeyeceğim. Basın mensuplarımız yaz-kış, yağmur-çamur,

gece-gündüz demeden zor şartlar altında çalışan, tek amaçları doğru ve tarafsız haber yapmak ve bilgilendirmek olan önemli mesleği icra etmekteler. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda yüklendikleri sorumluluk duyguları içinde tarafsız olarak toplumun haber alması adına görevlerini yerine getiren tüm basın çalışanlarını tebrik ediyorum. Biliyoruz ki görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri korumayı ilke edinmiş tarafsız bir anlayışla ifa eden
özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir. Bu düşüncelerle basın
ilkelerine göre mesleklerini tarafsız bir şekilde yerine getiren tüm
basın mensuplarımızın Basın Bayramını kutluyorum” dedi. Başkan Emin Ersoy sormak istediğiniz sorunuz var ise cevaplamaya hazırım söz üzerine Gazeteciler Hocazade konağına hayran kaldıklarını benzeri konak restorasyon çalışması olup olmadığı sorusu üzerine Başkan Emin Ersoy “İlçemizde iki adet daha konağımızı restorasyon çalışmasını yapıp halkımızın hizmetine sunmak için Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu konaklarımızın birinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir gece misafir edilmiştir. Yine içinde bulunduğumuz Hocazade konağının kent müzesi olması için projeleri Anıtlar kuruluna sunduk” dedi. Başka bir gazeteci ise “Hanlar bölgesi yıllardır Edremit'e ait olduğu bilinir halbuki Hanlar Bölgesi Havran sınırları içindedir bu konuda çalışmanız var mı?” sorusuna Başkanı Emin Ersoy Hanlar Bölgesinin Havran'a sınırları içinde bulunduğunu belirterek “önümüzdeki yıllarda Hanlar bölgemizde çeşitli sosyal kültürel ve sportif etkinlikler yaparak Hanların Havran'a ait olduğunu halkımızı bilgilendireceğiz” dedi.

GAZETECİLER TARİHİ KONAĞA HAYRAN KALDI

Tarihi Hocazade Konağını gezen Gazeteciler konağa hayran kaldı. Gönüllü rehber Mehmet Uçar Konağın tarihçesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Belediye Başkanı Emin Ersoy Gazeteciler ilçeyi tanıtan broşür kitap ve İlçenin önde gelen ürünleri leblebi ile höşmerim hediye etti. Gazeteciler “basın bayramında bizlere jest yaparak onurlandıran güzel bir gün yaşamamızı sağlayan Belediye Başkanı Emin Ersoy ile bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Havran Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Akar ile Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti yönetimine teşekkür ederiz” diyerek görüşlerini dile getirdiler.

 

385 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri