OBAMA, ETİYOPYA TEMASLARINA İKİLİ GÖRÜŞMELERLE BAŞLIYOR
Tarih : 2015.07.28  10:29:07
ABD Başkanı Barack Obama, Afrika turu kapsamında geldiği Etiyopya’daki temaslarına Başbakan Hailemariam Desalegn ve Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek başlıyor.

ABD Başkanı Afrika turu kapsamında Kenya’daki temaslarını tamamlayarak dün akşam saatlerinde ikinci durağı olan Etiyopya’ya geldi. Obama, başkent Addis Abada’da bulunan Bole Havalimanı’da Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn tarafından karşılandı. Bugün ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul edilen Obama, burada Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ve Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ve bölgedeki güvenlik sorunlarının ele alınması bekleniyor.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, Obama’nın ziyareti sırasında Etiyopya’nın insan hakları sicilinin ele alacağı kaydedildi. Obama, Etiyopya’daki temasları kapsamında yarın başkentteki Afrika Birliği’nin Genel Merkezi’ni ziyaret edecek. Obama, Afrika Birliği’ne hitap eden ilk ABD Başkanı unvanı kazanacak.

281 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri