EDREMİT MYO PROJELERLE SES GETİRMEYE DEVAM EDİYOR
Tarih : 2015.07.31  09:28:29
Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görünür” başlıklı proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından 2015 yılı Sosyal Mali Destek programları kapsamında 135 proje arasında desteklenmeye hak kazandı.

2014 yılı Sosyal Mali Destek programları kapsamında “Zeytincilikte Geleceğimiz Bu Çocuklar” isimli projesi de desteklenen Edremit MYO’lu iki yıl üst üste projesi desteklenen nadir kurumlar arasına girdi. Ayrıca “Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görünür” isimli proje, 2015 yılında Balıkesir Üniversitesince hazırlanarak GMKA tarafından desteklenen tek proje oldu.

Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken ve Edremit bölgesine proje düzeyinde kazandırdığı yatırımla kendisinden söz ettiren önceki Edremit Meslek Yüksekokulu şimdiki Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban’ın yürütücülüğünü Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin’in Koordinatörlüğünü üstlendiği projede, başta Edremit yöresi olmak üzere Güney Marmara Bölgemizde önemli ölçüde eksikliği duyulan yetişmiş teknik ara eleman kalitesinin arttırılması ile öğrencilerimizin iş bulmalarını kolaylaştırmak, Proje kapsamında yapılacak Makine ve Metal Teknolojileri uygulama atölyesinde Talaşlı ve Talaşsız imalat Bölümleri kurularak; hedef öğrenciler ve nihai yararlanıcılar için uygulamalı eğitim kalitesi geliştirilip nitelikli eleman yetiştirilmesiyle rekabet gücünü arttırmak amaçlandı.

Projenin GMKA’da gerçekleşen programının ardından, proje yürütücüsü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban ile proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’i makamında ziyaret ederek proje için verilen desteklerden dolayı teşekkür etti. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de üniversitemizde hazırlanan tüm projelerde olduğu gibi “Alet İşler El Övünür, İşim Hazır Görünür” projesine üniversite yönetimi olarak destek vermekten mutlu olduklarını belirterek proje ekibini başarılarından dolayı tebrik etti.

271 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri