DEMİRTAŞ: “KANDİL İLE İMRALI ARASINDA KOPUKLUK YOK”
Tarih : 2015.08.21  09:41:08
İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile görülen HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kandil ile İmralı arasında bir kopukluk olmadığını söyledi.

Dün akşam İsveç’in başkenti Stockholm’e gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile Başbakanlık binasında görüşme gerçekleştirdi ve ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Biz her zaman İsveç ile Türkiye arasındaki sosyal ve demokratik alanda yapılan çalışmaları destekliyoruz. İsveç Sosyal Demokrat Partisi ile HDP’nin arasında yıllardan beri ortak çalışmalar var. Son İsveç seçiminden sonra onları iktidarda görmek bizi sevindirdi. AB sürecinde Türkiye ile İsveç’in yapacakları çalışmalar yararlı olacaktır. Biz de HDP olarak destekliyoruz" şeklinde konuştu.
Demirtaş sözlerine "Bugün basın toplantısından önce Sayın Bakan Wallström ile ülkemizde ve Ortadoğu’da baş gösteren olaylar hakkında nasıl çalışma yapacağımızı değerlendirdik. Biz HDP olarak Türkiye'de ve Ortadoğu'da olayların bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Türkiye’deki olayların müzakere ile çözüleceğini savunuyoruz. Silahların susmasını istiyoruz. Her iki tarafta ölen çocuklar bizim çocuklarımız" şeklinde devam etti.
Bir İsveçli gazetecinin "Kandil ile İmralı arasında kopukluk var galiba” demesi üzerine Demirtaş "Hiç alakası yok" yanıtını verdi.
İsveç Dışişleri Bakanı Wallström de basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bugünlerde Türkiye’deki olaylardan üzüntü duyuyoruz. Türkiye ile yüzlerce yıla dayanan dostluğumuz var. Aynı zamanda iş dünyasında beraber çalışmalarımız bulunuyor. Son seçimlerde yüzde 13 oy alan HDP’nin bünyesinde çok sayıda kadın milletvekilinin olması demokrasi bakımından sevindiriciydi. HDP Eş Genel Başkanı Sayın Demirtaş ile Türkiye’de olan olayları ve Suriye’de yaşanan savaşı değerlendirip çok önemli toplantı yaptık" ifadelerini kullandı.
Wallström ve Demirtaş'ın basın toplantısının ardından kendilerini Avrasya grubu olarak adlandıran 3 Türk kızı İsveç Başbakanlığının kapısında bildiri okudular. Başbakanlık önündeki Türk ve İsveç medyasına açıklama yapan grup, HDP’nin terör örgütü PKK’nın siyasi yapılanması olduğunu ifade etti. Avrasya grubu yaptığı basın açıklamasında “Demokratik değerler bir secim barajını geçmekten ibaret değildir, bir değişiklik yapmaktır ve bunun yöntemi barış içinde olmalı, zorla güzellik olmaz” ifadelerine yer verdi.

250 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri