ELAZIĞ'DA CHP'Lİ VEKİLLER, BAZI STK'LARLA BİR ARAYA GELDİ
Tarih : 2015.08.21  09:44:14
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Şenal Sarıhan ile Ali Özcan, Elazığ'da bazı sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) bir araya geldi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Elazığ CHP İl Başkanı Tuncer Ruhi Çelik ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, bu ziyaretin bir erken seçim olasılığı ile herhangi bir ilişkisi olmadığını belirterek, geçtiğimiz hafta içerisinde CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve MYK Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin bütün milletvekillerini Türkiye çapında görevlendirdiğini ifade etti.
Her ile partili 3 vekilin gittiğini aktaran Sarıhan, "Bu görev çerçevesinde 30 Ağustos’a kadar da buradan edindiğimiz izlenimleri bir rapor olarak kendilerine sunma sorumluluğu altındayız. O nedenle buradayız dün sabahtan bu yana çalışmaya da başladık. Niçin geldik hangi nedenle ya da bu görevlendirme neden oldu bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimlerinin arkasından yaşadığımız süreç oldukça hızlı ve oldukça can sıkıcı gelişmelere tanıklık ettik" diye konuştu.
Kendi toprakları üzerinde kardeş ve barış içinde yaşaması gereken, etnik köken farklarına göre yıllardır bir arada yaşamayı sürdüren halkların adeta birbirini vurduğu aktaran Sarıhan, "İnsanların birbirini öldürdüğü bir ortam yeniden körükleniyor. Yapılan bu görüşmelerde üstümüze düşen fikir alışverişinde bulunmamız gereken bir süreç doğmuştur. Burada bulunma nedenimiz bu ortamda ne yapabileceğimiz ve bunun dışında ülkenin problemleri konusunda düşünce, görüş ve önerilerini, öğrenmek için STK’larla bir araya geldik" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan ise, “Yerinde yönetim yerinde düşünceden kaynaklandığı sürece halkın ve kentlerin sorunları yerinde konuşulduğu süre içerinde anlamlıdır. Onun için daha çok sizi dinlemek istiyoruz” diye konuştu.
Daha sonra milletvekilleri, STK temsilcileri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

149 kez okundu
Diðer Politika Haberleri