“GÖNÜL GÖZÜ İLE OKUYORLAR”
Tarih : 2015.08.22  09:40:52
Altıeylül Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Yaz Dönemi Görme Engelliler Kur’an Kursu sona erdi. Kapanış töreninde konuşan Vali Mustafa Yaman “Dokunarak okumak güzel bir şey. Kutsal kitabımızı dokunarak okumak daha anlamlı. Kursiyerlerimiz gönül gözü ile okuyorlar. Çok mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Altıeylül Belediyesi’nin destek verdiği, İl Müftülüğü’nce Altıeylül Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Yaz Dönemi Görme Engelliler Kur’an Kursu kapanış töreni; Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Altıeylül Kaymakamı Nuri Özder, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Müftüsü Turgut Açari, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

 

22 Haziran’da başlayan Kur'an-ı Kerim kursu tamamlandı. Kurs sonunda, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu kursiyerlere verdiği sözü tuttu. Kafaoğlu, görme engelli kursiyerlere özel hazırlanmış tabletleri hediye etti. Kapanış törenine; Vali Mustafa Yaman, Altıeylül Kaymakamı Nuri Özder, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Müftüsü Turgut Açari, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ile İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu katıldı.

Altıeylül Müftüsü İbrahim Türedioğlu; görme engelliler Kur'an-ı Kerim kursunun ihtiyaçtan doğduğunu söyleyerek, kursa 12 öğrencinin katıldığını belirtti. Kursiyerlerin kurs sonunda Kur'an-ı Kerimi öğrendiğini, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun kursiyerlere tablet hediye ettiğini ifade etti.

İl Müftüsü Turgut Açari ise; bu sene ilk defa görme engelliler için kurs açtıklarını belirterek, kursiyerlerin Kur'an-ı Kerimi öğrenme aşamasına geldiklerini ve Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun kursiyerlere özel dizayn edinmiş programlarla tablet hediye etmesinin mutlu ettiğini söyledi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu; “Görme engelliler kursuna sponsor olduk. Hem ulaşımları, hem de doküman ihtiyaçları için kendilerine yardımcı olduk. Kursiyerler içerisinde hafız olmak isteyenler var, inşallah gelecekte olurlar. Belediye olarak herkese destek oluyoruz. Kursta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Seneye de bu tür kurslara belediye olarak destek vereceğiz” dedi

Vali Mustafa Yaman da; “Dokunarak okumak güzel bir şey. Kutsal kitabımızı dokunarak okumak daha anlamlı. Kursiyerlerimiz gönül gözü ile okuyorlar. Çok mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müftülük daha fazla kurs açacak, belediye de daha fazla destek verecek” şeklinde konuştu.

312 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri