TAYLAND POLİSİ BOMBACIYI YAKALAMAK İÇİN INTERPOL’DEN YARDIM İSTEDİ
Tarih : 2015.08.22  09:46:16
Tayland polisi Pazartesi günü başkent Bangkok’taki bir Hindu tapınağına düzenlenen ve 20 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırının zanlısını bulmak için Interpol’den yardım istedi.

Tayland’daki Cunta hükümeti tapınağa düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili ilk olarak dışarıdan yardım talep etmekte isteksiz davrandı ancak sonradan şüphelinin resmini göndererek Interpol’den yardım istedi. Tayland Polis Sözcüsü Kissana Phathancharoen yaptığı açıklamada, “Yardım talebinde bulunduk” dedi. 
Tayland’da şimdiye kadar gerçekleşen en büyük bombalı eylemde saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Polisin net olmayan güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheli olarak belirlediği şahıs yabancı olmasına rağmen Tayland polisinin Interpol’den yardım isterken özellikle herhangi bir ülke ya da bölge üzerinde durmadıkları ifade edildi. Tayland polisinin Interpol’e şüphelinin eylem planını ve görünümünü gönderdiği bildirildi.

“SALDIRI ULUSLARARASI TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İŞİ DEĞİL”
Cunta hükümetinin sözcüsü Albay Winthai Suvaree, soruşturma hakkında elde edilen ilk sonuçlara göre saldırıda uluslararası bir terör örgütünün parmağı olduğuna dair bir bulguya ulaşılmadığını söyledi. Polis, 20 kişi hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı Erawan tapınağı saldırısına karıştığı düşünülen en az 10 şüpheli olduğunu söyledi. Güvenlik kamerasında patlamadan kısa bir süre önce tapınağa sırt çantasını bırakırken görünen şüpheli için yakalama emri çıkartıldı. Şüphelinin bulunmasına yardımcı olacak kişiye ise 1 milyon Baht (82 Bin TL) ödül verilecek.
Hindu tapınağı Budist ve Çinli turistlerin çok sık ziyaret ettiği bir yer olmasına rağmen yetkililer saldırının hedefinde doğrudan Çinliler olduğunu düşünmüyor. Tayland hükümeti saldırının Tayland ekonomisini çökertmeyi hedeflediğini söyledi. Polis ayrıca kamera görüntülerinde belirlenen iki kişinin de saldırının suç ortağı olabileceğine inanıyor. Polis Sözcüsü Kissana, “En az 3 kişinin olaya dâhil olduğunu düşünüyoruz ama daha da fazla kişi olabilir” dedi.
Havalimanlarında ve diğer sınır noktalarında yapılan kontrollerde şüpheli şahsın tarifine uyan bir kişinin ülkeyi terk ettiğine dair bir bulguya ise rastlanılmadı.

296 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri