YÜKSELİR GROUP'TAN YURT DIŞI ATAĞI
Tarih : 2015.08.22  09:49:13
Yükselir Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Yükselir, İran’da dört petrol rafinerisi satın açıklanı açıkladı. 1 milyar 750 milyon euroluk yatırım, altı bin kişilik istihdam sağlayacak.

2007 yılında kurulan petrol, enerji, havacılık, lojistik, marina, bilişim, turizm, inşaat ve canlı hayvancılık olmak üzere dokuz sektörde faaliyet gösteren Yükselir Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Yükselir, İran’a 1 milyar 750 milyon Euroluk enerji yatırımı yatıklarını açıkladı. Yükselir, 1 milyar 750 milyon euroluk yatırım yaparak İran’da dört petrol rafinerisi satın aldıklarını yatırımlarının altı bin kişilik istihdam sağlayacağını açıkladı. Rafinelerin temel atma işlemleri 27 Ekim’de yapılacak. Bünyesinde bulunan 12 şirketi ve 20 bininin üzerindeki çalışanı ile 15 ülkede faaliyet gösteren Yükselir Group; İngiltere, Fransa, Almanya, Avusturya, Hollanda, İsviçre, İtalya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Danimarka, Türkiye, Yunanistan, Rusya, Irak, Singapur, Kanada ve ABD’den sonra İran’da da faaliyet göstermeye başlayacak.
VİYANA'DA 3 ALIŞVERİŞ MERKEZİ
Yükselir Group, ayrıca Avusturya’nın en büyük üç alışveriş merkezini satın aldı. Viyana’da bulunan Fendi, Trussardi ve Porada gibi ünlü üreticilerden değerli kumaşlar, halılar, ince tasarımlı aksesuarlarla dikkat çeken mağazalar; müşterilerine sunduğu tarz, asillik ve zariflikleriyle tanınıyor. Einhorn şirketini Yükselir Grup bünyesine dahil eden firma, İranlı ortağı Azadeh Nourazar ile bu mağazalarda müşterilerine tasarımcıyla ve ekibiyle doğrudan danışma olanağı sunuyor. Mağazalarda işinde uzman iç mimarlar, ışık planlayıcıları, marangozlar, döşemeciler ve terziler çalışıyor. Müşterilerine rahatlığı, konforu ve stili bir arada sunan mağazalar, butik ve kreatif çalışmaları ile adından şimdiden söz ettirmeye başladı.
KANADA'DAN YATIRIM ÖDÜLÜ ALAN İLK VE TEK FİRMA
Temmuz ayında düzenlenen “Avrupa Başarı Ödülleri” töreninde yılın en başarılı enerji firması seçilen firma, 17 eylülde bir ödül de Kanada’da alacak. Kanada Hazine Bakanlığı tarafından verilecek ödül, firmanın yaptığı yatırımlara ve bu ülkede vergi rekortmeni olmasına istinaden verilecek. En son altı sene önce verilen bu özel ödülü alan tek Türk kökenli firma Yükselir Group olacak.
"KUR DALGALANMALARINA RAĞMEN YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"
Yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil ettiklerini belirten Yavuz Selim Yükselir, “İran’da büyük hacimli bir yatırım yaptık, bunun meyvelerini kısa zamanda alacağımızı öngörüyoruz. Kuvvetli mali yapımızın, dinamik ve yenilikçi Ar-Ge ekibimizin, yetişmiş ve iyi eğitimli personelimizin verdiği güçle uluslararası çapta yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalardan dolayı
tedirgin olan piyasanın yatırımları olumsuz etkilediğini söylemem mümkün. Yükselir Group olarak yatırım ve satın alma planlarımızı farklı senaryoları gözeterek planlamıştık ve bu yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

369 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri