AYVALIK, EXPO –AGEAN FUARINDA
Tarih : 2015.08.24  09:15:04
Lesvos Odası işbirliğinde Υunan Adaları Kalkınma Odaları Birliği (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) tarafından düzenlenen 3. Ticari Turistik ve Kültürel Sergisi (EXPO-AGEAN 2015) Lesvos Adası Midilli kentinde Cuma günü saat 20.00’de açıldı. Bu yıl sönük geçen fuarda, Ayvalık Ticaret Odası, Belediye ve AYTUGEB’in (Ayvalık Turizm Geliştirme ve Alt Yapı Hizmet Birliği) ortak standı en çok ilgi gören stantlardan biri oldu.

21-24 Ağustos arasında gerçekleştirilecek 3. Ticari Turistik ve Kültürel Sergisine  (EXPO-AGEAN 2015) ,  Ayvalık Ticaret Odası, Belediye ve AYTUGEB ortak bir stantla katıldı. Fuarın girişinde sol tarafta kurulan 55 metre karelik stantta, Ayvalık’tan Murat Reis, Temizel, Battalos ve Berk Otel, Macaron Konağı ile Deha Yatçılık yer aldı.  Fuara; Ayvalık Ticaret Odası Başkanı  Benhan İbrahim Kantarcı, Başkan yardımcıları İbrahim Sakallı ve Mehmet Kuran, ATO Meclis Başkanı Ahmet Süner, Yönetim Kurulu üyeleri Zeynep Kürşat Alumur ve Halil Kantarcı,  Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye Meclis üyeleri Dilek Saraçoğlu, Ufuk Ova ve Salman Kayran ile belediye davetlisi olarak  11 merkez, 5 kırsal mahalle muhtarı katıldı.

AYVALIK STANDINDA ZEYTİNLİ LOKUM, BAKLAVA VE SAKIZLI KURABİYE İKRAM EDİLDİ

Ayvalık Ticaret Odası’ndan Ahmet Baç ve Korhan Varol ile AYTUGEB adına Nurhan Fidancıoğlu’nun görev yaptığı standı gezenlere, Onursel Zeytincilik’in hazırladığı Zeytinli lokum, İmren Pastanesinin hazırladığı bin paket baklavası ile sakızlı kurabiye dağıtıldı. Açılışın ardından Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile fuar televizyon ekibi röportaj yaparken ATO Başkanı Kantarcı ve AYTUGEB Genel sekreteri Ümit Özgültekin standı gezenlerle Ayvalık üzerine sohbet etti.  Macaron Konağı sahipleri Yavuz ve Serap Tuncay ile Murat Reis Oteli Satış ve Pazarlama Yetkilisi Ömer Şen, standa uğrayan konuklara işletmeleri hakkında bilgi verdi.

AYVALIK STANDI İLGİ TOPLADI

Fuarda Aydın, Selçuk, Karşıyaka, Bodrum, Milas ve Küçükkuyu Belediyeleri, Burhaniye Ticaret Odası, Ege İletişim ve TURSAB ile birlikte yer alan Ayvalık standı, önceki yıllara göre sönük geçen fuarda katılımcıların yoğun olarak uğradığı stantlardan biri oldu. Stantta kurulan TV ile Ayvalık ve fuara Ayvalık’tan katılan otel ve işletmelerin reklamları yayınlanırken, ilçe ile ilgili broşür, kitapçık, magnet ve kitap ayracı dağıtıldı. Su altından tarihine Ayvalık’ın güzelliklerini yansıtan fotoğrafların çevrelediği stant, bu çalışma ile diğer stantlar arasında dikkat çeken bir stant oldu.

“KRİZ BURADA BELLİ OLUYOR. ÇOK FAZLA HEYECAN YOK”

50 kişilik heyetle Lesvos Adasına geldiklerini, hazırlanan ortak standın başka fuarlarda da kullanılmasını planladıklarını belirten Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, “Midilli Ticaret Odasının talebi ile inanç turizmine yönelik ortak bir çalışma yapmak için geldik. Biz bunu uzun süredir dile getiriyorduk. Bu sefer teklif onlardan geldi biz de kalkıp geldik. Ortak bir turizm destinasyonu açıp Avrupa’da Ayvalık ve Midilli’yi birlikte tanıtmak istiyoruz. Yunanistan’daki kriz burada belli oluyor. Çok fazla heyecan yok ama gene de ana temayı tutturabilirsek inanç turizm destinasyonunun sağlayabilirsek dönüşümü olacak” dedi. Belediye Başkanı ise hem gezi hem resmi amaçla Midilli’ye geldiklerini, Midilli’ye gelmeyi sevdiklerini söyledi. Gençer, Midilli ile Ayvalık arasında ticaret, turizm ve dostluğun arttığına dikkat çekti. 

575 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri