BTSO’DAN BURSA EKONOMİSİNE 3 YENİ ESER
Tarih : 2015.08.24  09:26:24
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. BTSO, 1926-1928 yılları arasında Bursa ekonomisinin durumunu ve ticaret hayatını anlatan ‘Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Mecmuası’nı uzun süren bir çalışmanın ardından günümüze yeniden kazandırdı.

Yine BTSO tarafından ‘Ticari İşletme Hukuku’ ve ‘Hazine Arazilerinde Yatırım Fırsatları’ eserleri de kitaplaştırılarak iş dünyasının istifadesine sunuldu. 
Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO, Bursa iş dünyasına yönelik yayıncılık çalışmalarına da devam ediyor. 126 yıllık geçmişe sahip BTSO, son olarak 3 yeni eseri Bursa’ya kazandırdı. BTSO’nun öncülüğünde ‘Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Mecmuası’, ‘Ticari İşletme Hukuku’ ve ‘Hazire Arazilerinde Yatırım Fırsatları’ eserleri, ciddi bir kaynak olma özelliği taşıyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Mecmuası ise Bursa’nın ekonomik gelişiminin daha iyi anlaşılabilmesi için önemli bir kaynak. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 1926-1928 yılları arasında Osmanlı Türk¬çesi ile yayımlanmış süreli yayınını sadeleştirerek okuyuculara yeniden sunuldu. Bursa ve İstanbul’da uzun süren bir arşiv araştırmasının ardından, içeriğinde önemli bilgileri ihtiva eden kaynak eser 90 yıl öncesinin Bursa’nın ekonomisini gözler önüne serme özelliği taşıyor.
Araştırmacılar Hüseyin Delil ve Ömer Faruk Dinçel tarafından günümüz Türkçesi’ne göre çevirisi yapılan eserde, Bursa ipe kböcekçiliği ve tütüncülüğü, Bursa’nın ticaret erbabının profili, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın o tarihlerdeki faaliyetleri, Türkiye’nin 1 asır önceki ihracat ve ithalat ürünleri gibi birçok konuyla ilgili bilgilere rahatlıkla ulaşılabiliyor. Eser, geçmiş dönemlerdeki ekonomik gelişmeler hakkında bilgi sahip olmak isteyenler için başvuru kaynağı niteliği taşıyor.
HAZİNE ¬ARAZİLERİNDE YATIRIM FIRSATLARI…
Hidayet Mat tarafından hazırlanan ‘Hazine Arazilerinde Yatırım Fırsatları’ eserinde ise Türkiye’de yatırım ve istihdamın arttırılması amacıyl Yeni Yatırım Teşvik Sistemi dışında, yatırımcı lehine hazine arazilerinin satışı, kiralanması ve irtifak hakkı verilmesine yönelik olarak önemli düzenlemeler konusunda yatırımcılara bilgiler sunuyor.
‘TİCARİ İŞLETME HUKUKU’
Türk Borçlar Kanunu ile 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin ardından güçlü işletmeler, güçlü sermaye şirketleri ve güçlü Türkiye hedefiyle hayata geçirilen kanuni düzenlemeler, Bursa’daki 35 bin BTSO üyesini de doğrudan ilgilendiriyor. Mevci Ergün tarafından kaleme alınan ‘Ticari İşletme Hukuku’ eseri de işletmelere kılavuz olacak.
Eserlerin Türkiye’deki oda ve borsalara, bakanlıklar kamu kurum ve kuruluşlara, iş dünyası sivil toplum kuruluşlarına, araştırma merkezlerine, kütüphanelere ve BTSO üyelerine ücretsiz dağıtılacak.

297 kez okundu
Diðer Ekonomi Haberleri