NE KUYRUK BİTTİ, NE DE SIKINTI!
Tarih : 2015.08.27  09:22:55
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Toplu ulaşım planı kapsamında Akıllı Balkart uygulamasına geçişi, Ayvalık’ta en çok 65 yaş üstü vatandaşları etkiledi.

. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin meclis kararı almadığı gerekçesiyle durdurulan kart başvuruları başladı ama günlerdir ne kart kuyruğu ne de yaşanılan sıkıntılar bitmedi.

Önceki yıllarda sadece nüfus cüzdanlarını göstererek toplu taşımadan ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlar, Balıkesir’de değişen toplu taşıma planı kapsamında Balkart’a dahil edildi. Başvuru için sadece nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir fotoğraf talep edildiği açıklanmasına karşın, ‘Balıkesir Belediye Meclisi henüz karar almadı’ denilerek durdurulan başvurular başlayınca 7.5 lira kart parası alınacağı öğrenildi.

“DAHA ÖNCE KART ZORUNLULUĞU YOKTU. ŞİMDİ PARAYLA KART ALMAK ZORUNDA BIRAKILDIK”

Daha önce kartsız seyahat edebildiklerini belirten vatandaşlar, “Ayvalık’ta 65 yaş üstü nüfusun yoğunluğunun sıkıntı yarattığını ve bu nedenle ayrıca kart parası istendiğini düşünüyoruz. İlçede yaşayan 65 yaş üstü yoğun nüfustan toplanan 7.5 lira büyük bir gelir olacak. Neden böyle bir zorunluluk getirildi, neden bu para talep ediliyor?” diye sordu.

Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. tarafından, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için Balkart alma zorunluluğu getirilmesi, vatandaşların kart alabilmek için uzun kuyruklar oluşturmasına neden oldu. Daha önce Balkart kişiselleştirme merkezinde çalışan bir personel, işten çıkartılırken yerine getirilen Ayvalık, Burhaniye ve Balıkesir’den 4 personelle bu talep karşılanmaya çalışılıyor. Sabah saat 08.00’de merkez önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, saat 09.00’da açılan merkezde kart başvurusu yapıyor. Kayalar İş Hanında bulunan merkez önünde uzun kuyruklar oluşması, sadece 65 yaş üstü vatandaşları değil iş hanı esnafını da sıkıntıya sokuyor. Dükkanlarını insan yoğunluğu nedeniyle açamadıklarını belirten esnaf, sıranın pasaj içine doğru değil dışına doğru yapılmasını isterken vatandaşlar, “Bize bir imam bir de ambulans göndersinler bu şekilde uzun süre beklemekten hasta olduk” diyerek yetkililerin teknolojik olduğu belirtilen kart için hala kuyruklar oluşturulacak şekilde çalışılmasını eleştiriyor. 

616 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri