“ALPARSLANLARIN TORUNLARIYIZ”
Tarih : 2015.08.28  09:05:21
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Mega Proje niteliğindeki Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Projesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada “ terör, haince ve alçakça güvenlik güçlerimize saldırıyor, biz Alparslanların torunlarıyız. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz sürece, hiçbir güç bizi yıldıramaz” dedi.

DEV PROJEYE GÖRKEMLİ TÖREN

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 258 bin 625 metrekare alan içerisine projelendirdiği;  içerisinde yer alacak fuar ve kongre merkezi, Türkiye’nin ilk Çocuk Köyü, alışveriş merkezi, çim amfi, etkinlik sahnesi, Tubby Jump alanı, Çay Deresi’nde düzenlenecek gondol turları vb. gibi unsurlarıyla değişim ve gelişimin simgesi olacak ve kente değer katacak  Çay Deresi Rekreasyon Alanı Projesinin temeli düzenlenen görkemli bir tören ile atıldı.

 Vizyon projelerin başında gelen Çay Deresi Rekreasyon Projesi temel atma törenine; Vali Mustafa Yaman, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı ve Ali Aydınlıoğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Baki Yarımdağ Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, daire başkanları, AK Parti İl Yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Uğur: “Balıkesir Şantiyeye Döndü”

Malazgirt zaferinin 944.yıldönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, terör olaylarını kınayıp, şehit polis ve askerlere Allah’tan rahmet diledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Balıkesir’i ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çevreci ve bütüncül bir bakış açısıyla planlayacaklarını belirten Başkan Uğur, çevreye duyarlı projeler geliştireceklerini söyledi. Balıkesir’in tüm değerlerini kalkındırmak adına topyekûn çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Uğur, “Büyükşehir Belediyesi olarak; tarımdan hayvancılığa, ulaşımdan-fen işlerine, yol yapımına, itfaiyeye ve park-bahçeye kadar 18 bin metrekare alanda, 20 ilçede bin 200 mahallemize hizmet götürme amacındayız. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız; zeytin üreticisini düşünüyor zeytin zararlılarıyla mücadele ediyor. Hayvancılık faaliyetleriyle ilgili soğuk süt tankları dağıtıyoruz. Arıcılarımıza polen tutucu kovan altlığı veriyoruz. Fen İşlerimiz, yol yapımına, diğer işlere devam ediyor. Kırsal yollarımız için şu ana kadar harcadığımız para 72 milyon lira. Bu yılın sonunda 100 bin liranın üzerinde kırsal yol için harcayacağız. Fen İşlerimiz hizmetleri daha kaliteli ve hızlı ulaştırması için 25 milyon lira yatırım bedeliyle araç aldık. Yeni Büyükşehir Belediyesi olan şehir arasında ilk olarak Balıkesir, 250 yeni otobüs alıp, araçlarını yeniledi. Engellilere uyumlu, hepsi validatörlü, hepsi kameralı, klimalı araçlar. Biz bu değişimi belediyenin kasasından para çıkmadan yaptık. Bu işleri yaparken, Şoförler Odası Başkanı, meslek odası başkanıyla oturup fikir alışverişinde bulunduk. İtfaiye araçlarımızı yenileniyoruz. BASKİ’miz Balıkesir’de 18 bin kilometre alanında bin 650 çalışanı ve 375 iş aracıyla hizmet götürüyor.  Bu yıl içerisinde proje yapımına 2 milyon, tamamlanan işlerimiz 40 milyon, devam eden işlerimiz 38 milyon, planlanan işlerimiz 216 milyon lira. Arsenik sularla ilgili geçen yıl 7 mahallenin ihalesini yaptık, şu anda çalışıyor. Bu yılda 50 mahallemizin planlamaya aldık. İnşallah bu yıl içerisinde 50 mahallenin suyu da arıtmadan geçecek. BASKİ, bütüncül bir yaklaşımla Balıkesir’i şantiyeye dönüştürdü” dedi.

Başkan Uğur: “Hayal Ediyoruz, Gerçekleştiriyoruz”

Çay Deresi Rekreasyon Projesi’ne katkı sunan Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlüklerine teşekkür eden Başkan Uğur, 80 milyon 900 bin lira yatırım bedeli bulunan projede 5 müteahhidin çalıştığının altını çizdi. Çay Deresi Rekreasyon Alanı Projesi’nde yer alan 30 milyon 800 bin lira yatırım bedelli Rekreasyon Alanın  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığına dikkat çeken Başkan Uğur,  “Bu üzerinde bulunduğumuz Rekreasyon Alanı’nın projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Bunun değeri 30 milyon 800 bin lira. Bu bedelin tamamını Büyükşehir Belediyesi ödeyecek. Kongre ve Fuar Merkezimiz Balıkesir’in her türlü etkinlik, konser ve sergi etkinliği ihtiyacına karşılık verecek. Burayı da GMKA’dan aldığımız destekle yapıyoruz. Sayın Valimize teşekkür ediyorum, desteklerinden dolayı.  Bunun da ihalesi yapıldı, 14 milyon 800 lira yatırım bedeliyle tamamlanacak.  Türkiye’deki ilk ve en büyük Çocuk Köyümüz buradaki alanda olacak. Tubby Jump ile birlikte bize maliyeti 8 milyon lira olacak. Eylül ayı sonunda burayı hizmete açacağız. Hayal ediyoruz, gerçekleştiriyoruz. DSİ kanal ıslahı çalışmasını yapıyor. Öncelikle Su ve Orman İşleri Bakanı Veysel Bakanı ve DSİ Bölge Müdürü Erol Bey’e, DSİ mühendislerine teşekkür ediyoruz. 9 milyon 800 bin lira da buraya harcanacak. Şu anda müteahhitlerin yer teslimi yapıldı. Bütün bunların toplam 80 milyon 900 bin lira” diye konuştu.  

Modern Hal Binası ve Ağaç İşleri Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Çay Deresi Rekreasyon Projesi alanında bulunan sebze- meyve halinin kent merkezinden uzaklaştırıp, modern bir hal binası yapmayı planladıklarını söyleyen Başkan Uğur, “ Buradaki mevcut Sebze- Meyve Hali dökülüyor. Kesirven yolu üzerinde 240 bin metrekare alan üzerinde, 75 hal birimi, 40 perakende hal birimi, sosyal tesisi, buzhanesi ve camiyle birlikte modern bir hal yapacağız. İnşallah burasının ihalesini 15 gün içerisinde tamamlayacağız. Halin bitmesiyle birlikte ikinci etabı yapacağız. Çay Deresinin yanında yer alan Marangozcular Sitesi’yle ilgili çalışma yaptık. Oda başkanı ve esnaflarla oturup konuştuk; OSB’de bütün ağaç işleriyle uğraşan esnafın bir araya geldiği bir organize sanayi bölgesi yapacağız” dedi. 

“Çamlık’ta Vav Günleri Düzenleyeceğiz”

“Benim Şehrim Balıkesir”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çay Deresi Rekreasyon alanından Çamlık Tepesi’ne teleferik hattı yapacaklarını, insanları teleferikle Çamlık’a taşımak istediklerini söyledi. Başkan Uğur, Çamlık Tepesi’ne karakter katacak “Hilal Minareli Cami” ve diğer projeler hakkında da bilgi verdi. Uğur, “30 milyon 800 liralık yatırım bedeli olan rekreasyon alanımız içerisinde 2 bin 500 metre mesafesi olan bir teleferik hattı olacak. Çamlık’a ise Balıkesir’in simgesi olacak 33 metre yüksekliğinde Hilal Minareli Cami yapacağız. Bu cami Balıkesir’in her yerinden görünecek. Ayla güneşin buluşmasından Vav oluşacak. Vav Günleri yapıp, oradan Vav’ı seyredeceğiz. Orada bir yenilenebilir enerji konseptli bir bilim merkezi olacak. Binayı biz içerisini TUBİTAK yapıyor. TUBİTAK bu bilim merkezi için 20 milyon yatırım ayırdı. Teleferiğin konulacağı yerin ayakları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi çalışıyor. Benim Şehrim Balıkesir, Balıkesir’i inşallah dünya markası yapacağız” dedi.

Başkan Uğur’un konuşmasının ardından Vali Mustafa Yaman, Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, bölge müdürleri ve AK Parti il Yönetiminin katılımıyla Çay Deresi Rekreasyon Projesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Başkan Uğur ve törene katılanlar Çocuk Köyü alanını ve Türkiye’nin ilk Tubby Jump’u alanını inceledi.

 

 

499 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri